U pulskoj Gimnaziji u utorak je održana komemoracija za dvije učenice koje su poginule u prometnoj nesreći oko ponoći sa subote na nedjelju na županijskoj cesti Pula-Fažana, a Općina Fažana je zbog smrti 17-godišnje Elene Đurić iz Valbandona i 16-godišnje Francesce Šuran iz Fažane danas proglasila Dan žalosti.

Školski kolege, prijatelji i profesori oprostili od Elene i Francesce, a na ulazu u školu učenici i profesori zapalili su svijeće u znak sjećanja na svoje kolegice i učenice, dok je ispred škole u znak žalosti istaknuta crna zastava. Hodnici su tihi, nastave nema, a na komemoraciji je otvorena i knjiga žalosti.

Zbog te je tragedije ravnateljica Gimnazije Branka Antunović Piton pokrenula protokol hitnih intervencija, koji obuhvaća psihološku pomoć za učenike, nastavnike i roditelje. Svi do jednoga o djevojkama imaju samo riječi hvale, nerazdvojne prijateljice, prekrasne i dobre učenice, prijateljice.

“Svima je teško, učenici i svi profesori su velikom šoku, naprosto ne možemo vjerovati da Elene i Francesce više nema. Životi su im tek počeli, a već završili, nije fer”, istaknula je Antunović Piton i poručila kako će one zauvijek ostati u njihovim srcima.

Zbog njihove tragične pogibije Općina Fažana je proglasila Dan žalosti.

Nesreća se dogodila u nedjelju pet minuta iza ponoći, kada je 18-godišnja vozačica s područja Marčane “citroenom xsara”, zbog neprilagođene brzine, sletjela s ceste i udarila u stablo. U vozilu se u trenutku nesreće nalazilo osam osoba, šest djevojaka i dva mladića.

Na mjestu nesreće poginule su dvije djevojke, dvije su njihove vršnjakinje i 15-godišnji dječak teško ozlijeđeni i zadržani u pulskoj Općoj bolnici, dok su 18-godišnja vozačica i 17-godišnji mladić prošli s lakšim ozljedama.

Prema podacima policije, mlada vozačica iz Marčane je u trenutku nesreće imala 0,26 promila alkohola u krvi, a protiv nje će biti podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

(Hina)