Knjižara Arkadija nakladnika Školske knjige na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu obući će tijekom prosinca specijalno božićno ruho u “Božićnoj čaroliji” kojom taj nakladnik u godini 65. obljetnice svojeg postojanja povezuje knjige, vizualnu umjetnost i blagdane.
Manifestacija će biti svečano inaugurirana u petak 4. prosinca, a donosi za sve zagrebačke mališane i njihove roditelje niz zanimljivih zbivanja koja će do kraja mjeseca pretvoriti Arkadiju u božićnu bajku poput onih iz američkih filmova, stoji u najavi.
Uz gostovanja pisaca i umjetnika svake subote tijekom prosinca, u knjižari na središnjem gradskom trgu bit će organizirane radionice za djecu, kušanje zimskih slatkiša i fotografiranje sa Snježnom kraljicom ili Djedom Mrazom, dok će odrasli za to vrijeme moći predahnuti uz čaj ili toplu čokoladu te prolistati knjige.
Za poseban ugođaj “specijalne božićne priče dostojne najvećih svjetskih metropola” bit će zadužen svestrani umjetnik Mario Miše, koji će u izlozima knjižare oživjeti scene iz svijeta bajki. Miše je svjetski priznati umjetnik čiji najnoviji projekt uključuje suradnju u izradi kostima i oglavlja za novi nastavak serijala “Igre gladi”.
“U obilju naslova i uz prigodne popuste posjetitelji će moći potražiti dar za sebe i svoje najdraže, uživajući u ljepoti božićne čarolije satkane od atraktivnih scena iz svijeta književne mašte”, dodaje se u najavi.
(Hina)