Članica stranke Hrid Gordana Rusak ,koja je u Sabor ušla na listi Mosta, poručila je u srijedu kako je poziv članice Nacionalnog vijeća Mosta Ružice Vukovac da vrati mandat bespredmetan.

“Smatram bespredmetnim poziv gospođe Vukovac, članice Nacionalnog vijeća koja  je bila na listi, ali nije izabrana u Sabor,  da vratim mandat na raspolaganje“, rekla je Rusak za Hinu.

Vukovac je u ranije u srijedu rekla kako bi odmetnuti ‚mostovci‘ trebali vratiti mandat Mostu. 

“U svojoj izjavi od prije tri dana naglasila sam da moja potpora programu Mosta nezavisnih lista nije upitna. Ona je čvrsta i kontinuirana unatoč neslaganju u načinu rada Mosta. Ne postoji niti jedan akt koji pravno regulira odnos zastupnika i Nacionalnog vijeća, a na temelju ‘džentlmenskog dogovora’ glas članova Nacionalnog vijeća ima jednaku težinu, kao i glas izabranih zastupnika.

Most nije stranka nego je čine nezavisne liste koje povezuje isti program. Moja potpora programu reformi za koje smo od glasača dobili mandat  – da, ali potpisivanje lojalnosti klubu u kojem će utjecaj na odluke saborskih zastupnika imati članovi Nacionalnog vijeća koji nisu dobili mandat – ne“, poručuje Rusak.

Rusak je i za vrijeme predizborne kampanje, onome tko ju je uopće htio slušati, govorila kako će u Saboru glasati isključivo po svojoj savjesti, a ne onako kako to odluči većina članova njenog kluba. Podsjetimo se njenog kratkog razgovora za portal dalje.com