policija

Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” pozvao je građane na javnozdravstvenu akciju “Kada piješ, ne vozi!”, koju provodi u suradnji s Gradom Zagrebom, Policijskom upravom Zagrebačkom i Triglav osiguranjem, koja će se održati u subotu, 5. prosinca, od 11 do 13 sati na Cvjetnom trgu sa ciljem podizanja svijesti javnosti o visokom riziku vožnje pod utjecajem alkohola, te educiranja građana o sigurnosti i odgovornosti u prometu.

Po podacima Ministarstva unutarnjih poslova, prošle je godine u Hrvatskoj zbog vožnje pod utjecajem alkohola poginulo 68 osoba, 596 je teško, a 1906 osoba lakše ozlijeđeno. Alkohol je i dalje jedan od glavnih krivaca za prometne nesreće, a vozači pod utjecajem alkohola sudjelovali su na području Policijske uprave Zagrebačke u 916 prometnih nesreća ili u svakoj sedmoj prometnoj nesreći, navodi “Štampar”.

Javnozdravstvena akcija “Kada piješ, ne vozi!“ nastojat će “otrijezniti” građane od svih zabluda koje ih mogu potaknuti da sudjeluju u prometu pod utjecajem alkohola i na taj način ugroze vlastiti, ali i tuđe živote. Akcija se organizira u Mjesecu borbe protiv ovisnosti, jer ovisnost o alkoholu također ozbiljno narušava zdravlje i može ugroziti život, navodi “Štampar”.

(Hina)