U sjedištu šibenskog HDZ-a u petak poslije 15 sati počeo je sastanak predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i čelnika Mosta nezavisnih lista Bože Petrova te njihovih suradnika.

Petrov je u sjedište šibenskog HDZ-a došao točno u 15 sati, dok je Karamarko stigao pola sata ranije. Brojnim okupljenim novinarima nisu htjeli davati nikakve izjave već su poručili da će izjave uslijediti nakon sastanka.
Iz HDZ-a su uoči sastanka poslali priopćenje u kojem ističu da je Karamarko otišao na razgovore u Šibenik s posve transparentnim stajalištima Domoljubne koalicije da treba učiniti sve što je moguće kako bi se izbjegli novi izbori i kako se time ne bi izigrala volja dvije trećine građana, “koji su na izborima nedvosmisleno dali glas za promjene”.
Naglašavaju da je Hrvatska “iscrpljena od politike neuspjeha i čekanja”, a da su reformske snage zajedno dobile mandat da riješe gospodarsko-socijalne probleme koje je, ističu, nagomilala nesposobna Milanovićeva vlast. “I to je ono što od nas građani s pravom očekuju – a ne da potrošimo dodatne stotine milijuna kuna bez ikakvog jamstva da ćemo nakon novih izbora moći lakše sastaviti vladu i osigurati željene promjene”, navodi HDZ.
HDZ je, u vezi s “tripartitnim sastankom” zakazanim za ponedjeljak, ponovio stajalište da formiranje vlade, u koju bi bio uključen i SDP, ne bi bilo ni realno niti poželjno te da su, unatoč skepsi, pristali sudjelovati na tom sastanku ne bi li još jednom poslušali potencijalnog koalicijskog partnera te pokušali razumjeti ispravnost teze prema kojoj bi za Hrvatsku bila korisna zajednička vlada.

(Hina)