Tradicionalna Noć hrvatskog vaterpola u organizaciji Hrvatskog vaterpolskog saveza održala se u zadarskom hotelu Falkensteiner Club Funimation Borik. Ovogodišnje druženje vaterpolista, legendi, predstavnika medija i uglednika ove je godine bilo dio nacionalnog projekta Večera s porukom, koju je Hrvatski vaterpolski savez, kao domaćin večere organizirao za potrebe Udruge za Down sindrom Zadarske županije.

“Zahvaljujem se svim ljudima velikog srca i naravno našim domaćinima vaterpolistima što su nam omogućili ovo prekrasno druženje. Prikupljena sredstva utrošit ćemo na uređenje prostorija Udruge u kojima će naši štićenici bez sumnje imati bolje sutra.” – izjavila je Suzana Periša, predsjednica Udruge za Down sindrom Zadarske županije.

U Noći hrvatskog vaterpola, koju su podržali i Grad Zadar kao prijatelj projekta Večera s porukom te Falkensteiner Club Funimation hotel kao domaćin, tradicionalno je izabrana najbolja hrvatska vaterpolska sedmorka prema izboru Večernjeg lista. Za 2015. godinu u njoj su: Damir Burić, Maro Joković, Luka Lončar, Petar Muslim, Paulo Obradović, Josip Pavić te Sandro Sukno, koji je proglašen najboljim hrvatskim vaterpolistom za ovu godinu.

Posebnu godišnju nagradu Hrvatskog vaterpolskog saveza – Trofej HVS-a, ove je godine dobio bivši igrač, reprezentativac te istaknuti vaterpolski djelatnik Boško Lozica. Uzvanicima su se tijekom večere obratili predsjednik HVS-a Predrag Sloboda te dopredsjednik Perica Bukić. U večeri ispunjenoj emocijama te dalmatinskim delicijama goste je zabavljala Antonija Šola, a moderatorica bila je Doris Pinčić Rogoznica.

“Drago mi je da smo našu tradicionalnu noć vaterpola ove godine organizirali uz humanitarnu notu i da time pomažemo udruzi koja se bavi djecom sa downovim sindromom. Ovo je bila prilika čestitati svima na uspjesima u protekloj sezoni, posebno našoj reprezentaciji na srebrnoj medalji na Svjetskom prvenstvu, ali i naravno najava Europskog prvenstva koje se već u siječnju odigrava u Beogradu. Kruna cijelog četverogodišnjeg ciklusa očekuje nas u kolovozu 2016. na Olimpijskim igrama u Riju.” – izjavio je dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić.

Noć hrvatskog vaterpola već je tradicionalna prilika u kojoj se prisjećamo najvećih rezultata našeg najtrofejnijeg momčadskog sporta. Na večeri su uživali i mnogi hrvatski vaterpolski reprezentativci koji u Zadru igraju završnicu Kupa Hrvatske, a u finalu se bore dva najbolja hrvatska kluba – dubrovački Jug Croatia Osiguranje i riječko Primorje Erste Bank. Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju pak za nekoliko dana očekuje odlazak na pripreme u SAD. Početkom siječnja, nakon pripremnog turnira u Dubrovniku, naši vaterpolisti odlaze na Europsko prvenstvo u Beograd, dok nas u kolovozu očekuju Olimpijske igre Rio 2016.

www.hvs.hr

ANTE VUKICEVIC I ANDJELO SETKA

BIANCA MATKOVIC I DUBRAVKO SIMENC

BLANKA VLASIC

BORIS LABAR SA SUPRUGOM

BORIS LABAR, BOZIDAR LONGIN I SURADNICI

BOSKO LOZICA

BOSKO LOZICA SA SUPRUGOM

DAMIR BUCEVIC I PERICA BUKIC

DARIO TROJAN I PERICA BUKIC

DODJELA POKLONA JURICI MILINU

DORIS PINCIC

GORAN SUKNO I ANTON FILIC

HRVATSKA VATERPOLO REPREZENTACIJA

HRVATSKA VATERPOLO REPREZENTACIJA 2

IVAN VARVODIC SA SUPRUGOM

IVICA TUCAK

IVICA TUCAK I IVAN ASIC

JURICA MILIN I ANTONIJA SOLA

MARKO BIJAC

MILE NAKIC I BOSKO LOZICA

NOC HRVATSKOG VATERPOLA

OZREN BONACIC, ZLATKO I DUBRAVKO SIMENC

PAULO OBRADOVIC I PETAR MUSLIM

PERICA I JELENA BUKIC

PERICA I JELENA BUKIC, JURICA MILIN

PREDRAG SLOBODA

VATERPOLO REPREZENTATIVCI I JURICA MILIN

ZELJKO DILBER