U akciji smanjenja ilegalnog oružja policija je kod 18 osoba pronašla razno oružje, uključujući automatske puške, eksplozivna sredstva i streljivo.

S ciljem podizanja opće sigurnosti, pretrage domova i drugih prostorija provele su požeško-slavonska, brodsko-posavska, karlovačka i sisačko-moslavačka policija u suradnji s državnim odvjetništvima i prekršajnim sudovima, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova na svojim internetskim stranicama.

Pronađeno i oduzeto je pritom sedam automatskih pušaka, četiri puške, 11 pištolja, oko 550 komada streljiva različitih kalibara, veća količina različitih eksplozivnih tvari i vojne opreme.

Policija je pronašla i manju količinu droge, odnosno oko 100 grama i 550 sjemenki marihuane te oko 5000 grama rezanog duhana.

Protiv osumnjičenih podnijeto je 13 kaznenih prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te sedam optužnih prijedloga.

Policija najavljuje da će na području cijele države nastaviti pojačano postupati kako bi se smanjila količina oružja u ilegalnom posjedu građana i njegova dostupnost na ilegalnom tržištu.

(Hina)