U galeriji Kranjčar u utorak je predstavljena nova H&M Studio S /S 2016 kolekcija.

Uvijek istražujuća, uvijek glamurozna, uvijek pustolovna: za Proljeće/Ljeto 2016, H&M Studio kolekcija ne propušta niti jednu priliku tijekom cijele sezone. Sloboda boemskog stila očituje se različitim printevima, slojevima, mješavinom neograničene sreće beskrajnog ljeta na plaži, uz funkcionalnost putnika i sportskog duha urbane djevojke. Njena odjeća je kao uspomena, izblijedjela ili pak skrojena za novi život. Koji god artikl da nosi, potrebno je da bude ležeran, a ona spremna za novo iskustvo, bilo da je u prirodi ili na ulicama grada. Kolekcija će biti dostupna u odabranim trgovinama (oko 200) širom svijeta, kao i online na hm.com od 25. veljače, 2016.

“H&M Studio proljeće/ljeto 2016 je avantura sa stilom. Naša djevojka uvijek istražuje, bilo da je na ulicama grada ili na putovanju svog života. Ona kombinira funkcionalnost i ženstvenost, sportsku odjeću i svečane artikle, i što god da nosi uvijek izgleda zanosno” kaže Pernilla Wohlfahrt, H&M Head of Design.

Teme
– Riječ je o putovanju kao načinu života, od pronalaska samog sebe u gradu do putovanja u nepoznato.

Ključna je funkcionalnost: odjeća s kapuljačom; funkcionalne i safari jakne, s funkcionalnim detaljima kao vezice za stezanje, sportske tajice i grudnjaci.

– Artikli su moderni, ali jednostavni: glamurozne haljine na prugice s tankim bretelicama, majice koje se vežu oko vrata i duge suknje ili kaftani optički prirodnog printa s velikim vezicama.

– Kombinacija sportske odjeće i ženstvenih artikala poput svilenih haljina kratkih rukava jarkih boja; kratkih haljina na volančiće koje se vežu vrpcom ili tunike za nositi na plaži ili pak kao savršen artikl za zabavu.

– Nošenje ovih artikala čini osjećaj uspomene, poput jednostavnih rubova majica koje se vežu oko vrata ili suncem izblijedjele nijanse haljine koja je ponovo skrojena za novi život.

– Toliko je jednostavna garderoba da se sve može pakirati u ruksak: majice koje se vežu oko vrata, bikini, kratke hlače na preklop, tajice, lepršave haljine, majice s kapuljačom.

Materijali
Svila, pamuk, pamučno platno, koža i potpuno funkcionalni tehnički materijali.
100% organski pamuk koristi se za puno artikala, uključujući košulje, majice s vezicama, boemske široke bluze i planinarske kratke hlače, dok su svileni šalovi izrađeni od materijalaTencel®.

Boje
Osnovne nijanse, suncem izblijedjele nijanse, žute, crvene, zelene, prljavo bijela, boja ljuske jajeta i neutralna boja čaja.

Ključni izgled
Poslovni sako na prugice; haljina optički prirodnog printa; traperice sa zakrpama; haljina na tanke bretelice; košulja s vezicama sa strane; ljetni žakard džemper; prljavo bijele kožne hlače; funkcionalne sportske tajice i kaftan s velikim vezicama.

Ključni modni dodaci
Ruksak s vezicama; ogrtač; svileni šal prirodnog printa; sportske sandale i pletene sandale na punu petu.
(PR)

Foto: John Pavlish