U petak na Fashion Weeku Zagreb by Kaufland zagrebačkoj publici predstavit će se i svjetski poznata dizajnerica, Dankinja Stasia koja između brojnih celebrityja oblači i velike hollywoodske zvijezde poput Meryl Streep i Glenn Close koje vrlo često i privatno nose njezine modele. Stasijine modele nose i obožavaju i pripadnice danskog kraljevskog kruga poput poznate danske manekenke Caroline Flanning, prijateljice princeze Mary; slavne glumice Birgitte Hjort Sørensen koja je glumila u seriji Game of Thrones, hollywoodskom filmu Pitch Perfect 2 te poznatim danskim serijama poput Borgena, a gledat ćemo je i u novoj televizijskoj seriji Martina Scorsesea „Vinyl“ gdje glumi s Oliviom Wilde, Paulom Ben-Victorom i Bobbyjem Cannavaleom. Zaštitno lice brenda joj je najpoznatija danska voditeljica Christiane Schaumburg-Müller O’Connor, jako dobra prijateljica Britney Spears; Eva Harlou poznata po danskom X factoru te mnoge street style zvijezde.

Iza brenda Stasia, osim vlasnice Stasie Hallas, stoji i mladi obrazovani dizajner Soeren Le Schmidt koji zadnjih godinu dana usko surađuje s njom kreirajući kolekcije. Brend Stasia poznata je danska couture kompanija, koja više od tri desetljeća odijeva mladenke, kraljevski krug slavnih osoba i mnoga poznata lica, no uz couture odjevne komade, kreiraju i ready-to-wear liniju pod imenom Lace by Stasia. Godine 2013. na danskom Elle Style Awardsu Stasijina je haljina proglašena za najljepšu haljinu godine.

„Jako smo sretni i uzbuđeni što ćemo našu novu S/S 2016 kolekciju koja uključuje Lace by Stasia liniju i couture haljine, nakon Fashion Weeka Kopenhagen, prikazati na Fashion Weeku Zagreb. Reviju ćemo otvoriti ready-to-wear linijom, a zatvoriti večernjim couture haljinama. Nadamo se da će se Hrvatskoj svidjeti što ćemo prikazati“, izjavila je Stasia koja sa Soerenom danas slijeće u Zagreb.

Više informacija na: http://www.stasia.dk
SS 2016 kolekciju možete pogledati na: http://www.copenhagenfashionweek.com/image-viewer/2956/runway#40288

(PR)