Vlasnik Facebooka Mark Zuckerberg u srijedu je stao u obranu muslimana poručivši im da su dobrodošli u Sjedinjene Države reagirajući na poziv republikanca Donalda Trumpa da se muslimanima zabrani ulazak u zemlju.

“Želim se pridružiti onima koji podržavaju muslimane u našoj zemlji i cijelom svijetu”, napisao je Zuckerberg na svojoj stranici Facebooka.

Poruku je objavio nakon eksplozije mržnje protiv muslimana zbog pariških napada u studenome, napada u San Bernardinu u Kaliforniji i poruke milijardera Trumpa koji se nada dobiti stranačku nominaciju za predsjedničke izbore.
“Kao židova, roditelji su me naučili da moramo uvijek ustati protiv napada na bilo koju zajednicu. Čak i ako taj napad danas ne cilja nas, napadi na slobodu bilo koje zajednice u konačnici će štetiti svima”, napisao je Zuckerberg.
“Ako ste muslimani u ovoj zemlji, kao predsjednik Facebooka, želim da znate da ćete uvijek biti dobrodošli ovdje i da ćemo se boriti da zaštitimo vaša prava i stvorimo ozračje mira i sigurnosti”, napisao je Zuckerberg.

(Hina)