Udruga „Akademija održivog razvoja“ poziva vas na prvi EKO modni sajam u Zagrebu – “Cirkularni Božićni Buvljak”.

Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti:

“Cirkularni Božićni Buvljak” nastavak je promocije kreiranja modnih predmeta od stare odjeće i materijala, odnosno ORaH-ove revije “Upecaj staru halljinu i bez zlatne ribice stvori novo radno mjesto”, a održat će se u utorak 22. prosinca 2015. od 10,00 do 20,00 sati u Tribini grada Zagreba (Kaptol 27) .

Na cjelodnevnom eko modnom sajmu izlagat će mnogi afirmirani dizajneri, ali i novi mladi talentirani dizajneri tekstila, torbi i nakita, njih čak dvadeset, kojima ovim putem želimo pružiti što veću podršku u radu. Ovako dobar odaziv dizajnera pokazuje da su mladi dizajneri senzibilizirani za ideju cirkularne ekonomije. Za razliku od linearne ekonomije, koja uzima iz prirode različite materijale, odnosno resurse i stvara veliki broj kratkotrajnih proizvoda koji se potom odbacuju u okoliš, cirkularna ekonomija imitira prirodne tokove, proizvode reciklira ili im produljuje vijek, čime se smanjuje pritisak na prirodu. Njeni principi postaju danas ogroman trend i u cirkularnoj modnoj industriji u Europi i svijetu.

U prvom dijelu sajma predviđena je kreativna cirkularna radionica namijenjena najmlađima koji trebaju ponijeti nešto staro, od čega će napraviti nešto novo. Poslijepodne slijedi statična revija dizajnera/ica i studenata/ica Tekstilno-tehnološkog fakulteta, a u večernjim satima još jedna radionica pod nazivom „Reciklirajmo sami sebe“ pod vodstvom akademske slikarice Nine Bešlić. Ulaz je naravno slobodan za sve posjetitelje!

PROGRAM

10,00 – otvorenje „Cirkluranog Božićnog Buvljaka“
11,00 – jutarnja radionica za najmlađe – reciklaža tekstila – „Od stare majice stvori novu haljinicu!“ sa akademskom slikaricom Ivanom Ognjanovac
17,00 – statična revija studentica Tekstilnog-tehnološkog fakulteta
19,00 – radionica; “Reciklaža misli i osjećaja” sa akademskom slikaricom Ninom Bešlić

Kao što smo nedavno najavili, božićni buvljak realizirala je udruga „Akademija održivog razvoja“ koju su nedavno osnovali mladi članovi i članice ORaH-a u cilju promocije i realizacije održivih projekata. Predsjednik udruge, Marko Popović i glavni tajnik udruge, Ivan Buljan, ovim putem pozivaju predstavnike/ice medija te sve zainteresirane građanke i građane da posjete i „upecaju“ poneki dizajnerski komad na cjelodnevnom buvljaku, a posebno one najmlađe, ujedno i najkreativnije jer se njihovim uradcima na jutarnjoj radionici najviše veselimo!