Rotary klub Zagreb Agram, ove subote 19. prosinca, od 10 do 14 sati, na Trgu bana Josipa Jelačića, pored spomenika u Zagrebu, organizira humanitarni buvljak čiji je prihod namijenjen Udruzi za pomoć djeci sa senzornim poremećajima “Senzori”.

Cilj akcije je, osim same donacije, osvijestiti javnost oko problema djece sa senzornim poremećajima te pružiti vidljivost udruzi Senzori i projektima kojima se bave.

Rotarijanski ormar za Udrugu Senzori je humanitarni buvljak za opremanje senzorne sobe. Želimo pomoći u opremanju senzorne sobe za terapiju djece koja ne osjećaju svijet kao ostala. Svako dvadeseto dijete u Hrvatskoj pati od senzornog poremećaja. Senzorići imaju teškoće s ravnotežom, teško se snalaze u prostoru, imaju motoričke probleme, preosjetljivi su ili neosjetljivi na vizualne efekte, zvukove, mirise ili dodire.

Humanitarnim buvljakom cilj je prikupiti 15.000 kuna od prodaje doniranih artikala te o problemima informirati 200 prolaznika koji će se zadržati na štandovima. Robu koja će se prodavati na štandovima donirat će članovi Rotary kluba Zagreb Agram; nakit, modne dodatke i ukrasne predmete za kuću (vaze, porculan, srebrnina). Predmeti će biti kategorizirani u tri cjenovna razreda – 50 kuna, 150 kuna i 500 kuna.

Među mnogobrojnim članovima Rotary kluba Zagreb Agram su i Jadranka Sloković, Ljubo Pavasović Visković, Miljenko Bengez, Ankica Mamić, Tonkica Zlački, doc. dr. sc. Aleksandar Milenović, Igor Peternel, Aleksandar Petrović – Aco koji će ovom prilikom za humanitarnu svrhu donirati originalan dres Dražena Petrovića, za koji će se licitirati tijekom sutrašnje akcije.

Pomozimo zajedno malim “senzorcima”!
(PR)