Rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb proglašen je najboljom sportskom ekipom Grada Zagreba za 2015. godinu.

U izboru Sportskog saveza grada Zagreba rukometaši PPD Zagreba po rekordni 13. puta izabrani su za najbolju mušku sportsku ekipu hrvatske metropole zbog osvojena oba domaća trofeja, trećeg mjesta SEHA Gazprom lige, te plasmana među osam najboljih ekipa Europe.

Razloga za slavlje imao je i trener PPD Zagreba Veselin Vujović koji je zajedno s kolegama Nikolom Bralićem, Edisom Elkasevićem i Leonardom Pijetrajem primio nagradu za najboljeg trenera.

Na adventskoj pozornici na Trgu bana Josipa Jelačića igrači, uprava i struka rukometnog kluba PPD Zagreb preuzeli su svoje nagrade, a ispred najtrofejnijeg rukometnog kluba u Hrvatskoj okupljenima se kratko obratio direktor kluba Ante Ančić.

„Veliko nam je zadovoljstvo primiti ovu fantastičnu nagradu i uopće biti u društvu svih ovih vrhunskih sportaša. Mi u rukometnom klubu Prvo plinarsko društvo Zagreb iznimno smo ponosni na lanjske uspjehe naše seniorske ekipe, ali isto tako smo ponosni i na uspjehe svih naših dobnih skupina.
S jednom od najmlađih seniorskih ekipa u Europi uz oba domaća trofeja osvojili smo i treće mjesto SEHA Gazprom lige, te smo u Ligi prvaka stigli među osam najboljih ekipa. Uzimajući u obzir činjenicu da imamo višestruko manji budžet od ostatka europske konkurencije mislim da ostvarenim možemo i trebamo biti itekako zadovoljni.
Uz iznimne uspjehe seniorske ekipe treba spomenuti i našu mladost koja nas je i lani sve učinila ponosnima osvojivši sve tri završnice na kojima je sudjelovala. Generacije dječaka koji će uskoro zakucati na vrata seniorskog rukometa kako u klubu tako i u hrvatskoj reprezentaciji, postali su prvaci Hrvatske u godištima 1998., 2000., 2002.
Radili smo i nastavljamo raditi za boljitak hrvatskog rukometa i nadamo se kako možemo i ove godine biti na visini zadatka.
Rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb zapravo je Hrvatska u malome i stoga smo još više ponosni na hrvatsku rukometnu mladost koja je pokazala kako se može uspješno nositi sa svojim europskim kolegama. Smatram da smo na dobrome putu i da će od našeg rada dugoročno profitirati ne samo naš klub, već i hrvatska rukometna reprezentacija.
Na kraj ovog obraćanja dopustite da se kratko zahvalim zagrebačkom gradonačelniku gospodinu Milanu Bandiću i njegovim suradnicima koji su uvijek znali prepoznati prave sportske vrijednosti i bez čije svesrdne pomoći niti mi ne bismo mogli ostvariti sve nabrojane uspjehe.
S Gradom Zagrebom oduvijek smo dobro surađivali i ako mi dopustite da se na trenutak poslužim sportskim rječnikom kazao bih da je vjetar koji iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport puše u naša jedra često “igrač više” i presudni faktor u trenucima kada se “lomi utakmica”.
Hvala još jednom gradonačelniku Bandiću, ljudima iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport i naravno Sportskom savezu grada Zagreba koji nam je odao veliko priznanje dodijelivši nam ovu iznimnu nagradu u izuzetno jakoj konkurenciji.“