Policijski službenici Policijske postaje Dugo Selo dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika, 24-godišnjim državljaninom BiH i 19-godišnjakom, zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe provaljivanjem, teške krađe u pokušaju i oštećenje tuđe stvari. Sumnja se da su osumnjičeni 25. studenoga oko 3 sata došli u Dugo Selo, u ulicu Josipa Zorića i provalili u zlatarnicu, odakle je 24-godišnjak otuđio veću količinu nakita.

Ukradeni nakit je 24-godišnjak nakon nekoliko dana prodao i dio novca dao 19-godišnjaku.

Nadalje se sumnja da su zajedno 1. prosinca oko 1 sat došli s osobnim automobilom marke Audi 100 zagrebačkih registracijskih oznaka u Sesvete, u Bjelovarsku ulicu gdje su pokušali provaliti u zlatarnicu.

Također se sumnja da su 7. prosinca oko 0.30 došli u Kolodvorsku ulicu gdje je 19-godišnjak kamenom razbio staklo na izlogu zlatarnice te su se zajedno udaljili u osobnom automobilu Audi 100, zagrebačkih registracijskih oznaka. Ukupna šteta iznosi oko 12.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli posebno izvješće.