Saborski zastupnik Mosta Robert Podolnjak izvijestio je u ponedjeljak novinare kako od tripartitne Vlade nema ništa, a na pitanje jesu li vrata za povratak Domoljubnoj koaliciji još imalo otvorena, odgovorio je kako je rok koji su im dali za povratak u pregovore bio korektan.

“Nažalost, nema riječi o tripartitnoj Vladi”, rekao je Podoljnjak ispred središnjice Mosta oko 17 sati, neposredno nakon početka sastanka s vodstvom SDP-ove koalicije.
Na pitanja koje je objašnjenje Domoljubne koalicije te zašto odbija tripartitne pregovore, Podoljnjak je odgovorio kako su im dostavili pisani odgovor u kojemu nije bilo riječi o tripartinoj Vladi, a nisu naveli ni razloge zbog kojih odbijaju tripartitne pregovore.
“Rok je bio korektan, priopćenje je stiglo. Nema dakle više smisla produžavati taj dio priče”, odgovorio je Podolnjak na pitanje jesu li još imalo odškrinuta vrata za povratak Domoljubne koalicije u pregovore.
Nije odgovorio na pitanje hoće li čelnik Mosta Božo Petrov biti mandatar jer su, rekao je, upravo počeli razgovori pa o tom dijelu ne može ništa reći.
O tome hoće li se do večeras s Hrvatskom raste dogovoriti o svim detaljima te idu li sutra predsjednici Republike s potpisima za mandatara, Podolnjak nije mogao ništa odgovoriti. Rekao je samo da se “razgovori trenutačno vode”.

Karamarko: HDZ je protiv tripartitne vlade

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u ponedjeljak novinarima da je Predsjedništvo HDZ-a odbilo prijedlog Mosta o tripartitnoj vladi jer smatraju da ne bi bila učinkovita te ocijenio kako bi bilo iluzija govoriti o efikasnosti takve vlade.

“Predsjedništvo HDZ-a tako je odlučilo na dvije sjednice. Smatramo da tripartitna vlada ne bi bila učinkovita i da je iluzija govoriti o efikasnosti takve vlade i to zbog čitavog niza razloga koje smo objašnjavali ovih dana. Protiv smo tripartitne vlade”, rekao je Karamarko novinarima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Istaknuo je i da je HDZ ponudio Mostu dualne razgovore, kao što ih Most večeras ima s SDP-om.

(Hina)