U ponedjeljak 21. prosinca 2015. u Zagrebu, otvoren je “Lapo Lapo”, prvi studio ulične umjetnosti. Prostor se nalazi u Ilici 50 (u prolazu), a iza njega stoje istaknuti zagrebački street art umjetnici Bare i Modul koji su prostor odlučili podijeliti sa svojim kolegama, ali i svim ljubiteljima umjetnosti ove vrste.

Street Art Studio “Lapo Lapo” prvenstveno je radni prostor dvojice umjetnika: Miroslava Petkovića Modula koji je već 20 godina aktivan na street art sceni, a jedan je od rijetkih koji se bave kaligrafijom, letteringom te tipografijom i Borisa Barea, člana kolektiva Pimp my Pump, koji je pažnju privukao oslikavanjem mnogobrojnih zagrebačkih gradskih pumpi za vodu te kasnije svoje djelovanje proširio na oslikavanje zidova, primijenjenu umjetnost i intervencije u prostoru.
Street art studio koji su osnovali jedinstveni je prostor u gradu jer predstavlja platformu za nezavisnu i inovativnu umjetnost, sve one koji razmišljaju “izvan kutije” i stvaraju izvan granica konvencionalnih definicija likovnosti, a vrata su mu uvijek otvorena za sve znatiželjnike, kolege umjetnike te one željne suradnje.

Na otvorenju studija “Lapo Lapo” okupljeno mnoštvo uživalo je u izloženim radovima ovog umjetničkog dvojca, ali i velikom broju onih s potpisom brojnih drugih relevantnih i poznatih street art umjetnika iz Hrvatske i regije kao što su Lonac, Stipan Tadić, Lunar, kolektiv R2D2, Djuvedj, 2Fast, Nikola Zorotović, Marko Zubak i mnogi drugi.

Za dobru atmosferu u studiju pobrinuli su se DJ-i Zac, Jeff Jarunsky i Agregat Sun dok su za žedna grla krijepili Pivnica i pivovara Medvedgrad i likeri od kanabisa Vutra. Kako druženje ne bi prerano završilo party se nakon 21 sat nastavio u susjednom Swanky Mint hostelu.
(PR)
fotografije: Hrvoje Zalukar