Radiofonična pop balada ‘Neka nas nema’ najavljuje dugoočekivani film ‘Narodni heroj Ljiljan Vidić’. Najveća komedija od ’45-te prati četu partizana koji se, okupljeni u bendu Domaći izdajnici, natječu na endehazijskom talent showu +Čimbenik’, ne bi li osvojili nastup na Poglavnikovu domjenku, te tako dobili priliku da uz pjesmu, ples i pucnjeve okončaju Drugi svjetski rat.

Autor pjesme Zoran Lazić, ujedno i scenarist filma, stihovima ispisuje posvetu ‘Poslednjem tangu’ iz filma ‘Balkan ekspres’, dok glazbu opisuje kao ‘balkansku Tex-Mex melodramu: Calexico otimaju Svadbas i ne puštaju ih dok zajedno ne nastupe na Eurosongu’.

Domaće izdajnike vokalno predvodi Violeta (Tena Jeić Gajski), pjesmu je producirao Hrvoje Štefotić, a pored ‘Neka nas nema’ gledatelji će u filmu moći poslušati i songove kao što su bregovićevski folk-pop raspašoj +Stomaklija’ ili starohrvatski šlager ‘Za ljubav spremni’.

Prva partizanska komedija u povijesti hrvatske kinematografije, Narodni heroj Ljiljan Vidić redatelja Ivana-Gorana Viteza, stiže u kina 31.12.2015. Premda smještena pred kraj Narodnooslobodilačkog rata, priča Narodnog heroja Ljiljana Vidića govori o Hrvatskoj danas: još uvijek živimo u 1945-oj, još uvijek se dijelimo na partizane i ustaše, nikako da se dogovorimo tko je heroj, a tko zločinac – i kako stvari stoje, još ćemo se načekati dok dobijemo zvijezde veće od Tita i Pavelića.

(PR)

Foto: Mario Vargović