Glavni katolički poglavar u Svetoj zemlji pozvao je na misi polnoćki u Betlehemu, mjestu rođenja Isusa Krista, da svijet postane mjesto u kojemu će pravda i milosrđe nadvladati mržnju i sukobe.

“Zajedno molimo za promjene u svijetu, da svijet postane sigurnije mjesto za život i utočište gdje će pravda nadvladati nadmetanja i sukobe, milosrđe osvetu a humanost mržnju”, poručio je latinski jeruzalemski patrijarh Fuad Tval.

“Žalosni smo što moramo reći da smo izgubili humanost i duhovne vrijednosti. Vjera je postala razlog za ubijanja u ima Boga, umjesto da bude motivacija za empatiju i bratstvo”, poručio je.

Kazao je kako smo u nedavnoj prošlosti bilo svjedoci mnogim zastrašujućim incidentima širom svijeta. Prisjetio se žrtava nasilja i terorizma u Palestini i susjednim zemljama, kao i milijuna izbjeglica koji danas žive u izbjegličkim kampovima te bježeći čamcima gube živote na moru.

Na polnoćki, kojoj su prisustvovali i palestinski predsjednik Mahmoud Abbas i premijer Rami Hamdallah, Tval je rekao kako su vlasnici uništenih domova u Jeruzalemu i oduzete imovine u Palestini u njegovim molitvama jer se radi o ljudima koji su podvrgnuti kolektivnoj kazni.

(Hina)