Direktor Organizacijskog odbora “Vip Snow Queen Trophy” Vedran Pavlek poručio je kako je sljemenska vremenska prognoza čak i nešto povoljnija nego jučer, ali je nemoguće predvidjeti kakva će biti odluka Međunarodne skijaške federacije (FIS) koja će u ponedjeljak odlučiti hoće li se početkom siječnja održati ženski i muški slalom na Sljemenu.

“Prognoze vremena koje pratimo danas izgledaju čak i nešto povoljnije nego jučer, no sutrašnju odluku FIS snježne kontrole vezanu uz konačnu potvrdu održavanja utrka “Vip Snow Queen Trophy“”nikako ne možemo prejudicirati u bilo kojem smjeru,” poručio je Pavlek.

Prokomentirao je i odluku o otkazivanja utrka u St. Antonu koje su trebale održana 9. i 10. siječnja.

“Spust koji se trebao voziti u austrijskom St. Antonu 9. siječnja logistički je potpuno drugačiji od slalomskih utrka koje organiziramo na Sljemenu. Za organizaciju FIS utrka u brzim disciplinama potrebna je drugačija priprema staze i daleko veća količina snijega“, izjavio je direktor Organizacijskog odbora “Vip Snow Queen Trophy”.

Nakon jučer obavljene FIS snježne kontrole odlučeno je da će konačnu odluku o spremnosti Crvenog spusta na Sljemenu za održavanje utrka Audi FIS Svjetskog kupa “Vip Snow Queen Trophy” 2016. na Sljemenu FIS donijeti u ponedjeljak 28. siječnja. Danas će biti izvjesnije kada točno i koliko snažno zahlađenje stiže, a kako bi zasnježenje i priprema staze sigurno mogla biti obavljena na vrijeme već je donešena odluka da se održavanje ženske utrke pomakne za dva dana kasnije. Tako je ženska slalomska utrka pomaknuta s nedjelje, 3. siječnja, na utorak, 5. siječnja, dok muška utrka ostaje prema rasporedu u srijedu, 6. siječnja. Snježnu kontrolu moraju proći svi organizatori FIS Svjetskog kupa.

(Hina)