21.02.2009. Zagreb , Muzej grada Zagreba.Opaticka 20 , Zive slike - kostimirani djelatnici u ulozi povijesnih likova. Photo:Antonio Bronic/Vecernji list

Muzej grada Zagreba i Centar za kulturu i informacije Maksimir i ove godine organizirali su izložbu fotografija u kojoj sudjeluju učenici zagrebačkih osnovnih škola, kao nastavak uspješne suradnje na projektima Maske (od 2000. godine) i Fotografija i mladi (od 2010. godine).

Riječ je o partnerskim projektima kojima se nastoje objediniti pozitivne tradicijske prakse u urbanoj svakodnevici najmlađih stanovnika grada Zagreba, senzibilizirati ih na vrijednosti kulturnog naslijeđa te ih kroz metodičke tematske kreativne radionice i akcije potaknuti na kritički odnos prema gradskim ambijentima i široj okolici u kojoj žive. Tim projektima, koje smo u protekle dvije godine objedinili, predstavljamo široj javnosti radove učenika nižih i viših razreda zagrebačkih osnovnih škola u obliku tematskih izložbi u izložbenom prostoru Muzeja grada Zagreba.

Ovogodišnja tema objedinjenog projekta naslovljena je Tihi promatrači sa zagrebačkih pročelja. U okviru teme učenici su imali zadatak uočiti i fotografirati te, nakon uvodnih tematskih predavanja, izraditi maske kojima su interpretirali vlastito viđenje skulptura ili reljefa različitih likova, životinja i grifona koji rese pročelja zagrebačkih zgrada.

Izložbu možete razgledati u Muzeju grada zagreba još danas 30.12. i sutra 31.12.