Prijatelji životinja predlažu prelazak na veganstvo kao novogodišnju odluku. Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti:

Udruga Prijatelji životinja i trener fitnessa Dragan Šurlan predlažu da vaša novogodišnja odluka bude da postanete vegan i da upravo siječanj bude mjesec za vaš veganski izazov! Kombinacijom hranjivih veganskih obroka i posebno osmišljenih vježbi svatko može lakše podnijeti hladne zimske dane i dočekati proljeće zdrav i u odličnoj formi.

Svi koji se do kraja siječnja prijave na Vege izazov na www.veganopolis.net, primat će 30 dana svaki dan e-mail s receptima i zanimljivim informacijama o veganstvu, namirnicama biljnog podrijetla i prehrambenim navikama. Kao dodatna nagrada čeka ih video s uputama za vježbanje, a najsretniji od prijavljenih dobiva i individualni trening s trenerom Draganom Šurlanom, koji završava ručkom u veganskom restoranu.

Prijatelji životinja pozivaju na promjenu prehrambenih navika upravo sada, kada mnogi donose novogodišnje odluke da će se zdravije hraniti, smršavjeti i učiniti pozitivne promjene. Novogodišnjom odlukom o prelasku na vegansku prehranu najučinkovitije se može utjecati na vlastito zdravlje i dobar izgled, a ujedno na dobrobit drugih ljudi, okoliša i životinja.

Veganski izazov iskusile su brojne poznate osobe, poput Jennifer Lopez i Beyonce, a mnoge kao što su Olivia Wilde, Tobey Maguire, Joaquin Phoenix, Emily Deschanel, Casey Affleck, Moby, Woody Harrelson, David Carter, Venus Williams i drugi mogu se pohvaliti i s dugogodišnjim veganstvom koje je poboljšalo njihovu kvalitetu života te preraslo u etički i ekološki osviješten način života.

Veganska prehrana osigurava sve hranjive sastojke potrebne za dobro zdravlje, snagu i vitalnost. Temeljena na cjelovitim namirnicama, s obiljem svježeg voća i povrća, žitarica, mahunarki, orašastih plodova i sjemenki, pomaže održavanju željene težine, štiti od bolesti i donosi mnoge zdravstvene koristi.

Osim što je zdrava, veganska prehrana izravno utječe i na sudbinu mnogih osjećajnih bića s kojima dijelimo planet, na uštedu prirodnih resursa, sprječavanje gladi u svijetu i smanjenje zagađenja okoliša.

Novogodišnja odluka tako može donijeti revolucionarne promjene ne samo za pojedinca nego i za društvo u cjelini.

Posjetite www.veganopolis.net, upustite se u Vege izazov i smršavite uz učinkovite, kratke videotreninge. Donesite odluku da siječanj bude vaš mjesec pozitivnih promjena.

Više informacija nalazi se na www.prijatelji-zivotinja.hr.

12 razloga da vaša novogodišnja odluka bude prelazak na vegansku prehranu: www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=2625

Prijavnica za Vege izazov: www.veganopolis.net/veganski-izazov

Lijepi, pametni, poznati i – vegani!: www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=1819

Recepti koke Saše: www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=2852