Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pustio je jutros u promet autobusnu liniju koja će Zapruđe povezivati s novoizgrađenim područjima istočno od Sarajevske ceste, odnosno Jakuševcem.

Nakon što je po jutrošnjem nalogu izmijenjena trasa u skladu s prijedlozima sugrađana, gradonačelnik Bandić, sa suradnicima, provjerit će tijekom poslijepodneva novu trasu produžene linije 295 Zapruđe – Jakuševec – Zapruđe.

Naime, jutros je dio građana imao primjedbe na trasu i djelomičnu regulaciju prometa.

Saslušavši njihove želje i primjedbe, gradonačelnik Bandić naložio je mjerodavnim službama da provjere sve mogućnosti kako bi se iznašlo optimalno rješenje na zadovoljstvo svih tamošnjih stanovnika.

Tako će, nakon korekcija na dijelu trase, linija imati 16 umjesto 11 ranije planiranih stajališta. Ukupna dužina trase produžena je za dva kilometra, pa umjesto 6,5 iznosi 8,5 kilometra.

Riječ je o produžetku autobusne linije 295 koja je do sada prometovala samo tri dana u tjednu, odnosno tijekom održavanja sajamske priredbe. Prvi autobus iz Zapruđa polazit će radnim danom u 5 sati i 15 minuta, a u najvećim prometnim opterećenjima kretat će u prosijeku svakih 30 minuta. U dane vikenda linija je usklađena s potrebama posjetitelja Sajma automobila.

Uz to, od ponedjeljka, 4. siječnja 2016. produžuje se i autobusna linija 231 Borongaj – Novi Retkovec sve do terminala Dubec, a kako bi se unaprijedio standard prijevozne usluge na liniji 269 Borongaj – Sesvetski Kraljevec, autobusi će, umjesto Čulinečkom, od sljedećeg tjedna voziti Škrnjugovom ulicom.