Hrvatska olimpijka, brončana s Europskog prvenstva, prvakinja Mediterana, sudionik svih velikih natjecanja i prestižnih mitinga Dijamantne lige, dolazi u Atletski klub Agram, stoji u priopćenju ovog kluba kojeg u nastavku donosimo u cijelosti:

Višegodišnja trakavica i godine u kojima nije bila registrirana za niti jedan atletski klub je gotova.

Atletski klub Agram je postigao dogovor s njezinim dosadašnjim Atletskim klubom Zagreb Ulix, on je zadovoljavajuć za obje strane i Ana Šimić u 2016. godini konačno ima svoj klub.

Podsjećamo, prošla godina protekla je s problemima ozljede tetive, a to je posljedica uvjetovana katastrofalnim trenažnim uvjetima u kojima je trenirala. Unatoč tomu uspjela je ostvariti normu za Olimpijske igre 2016. i ući u finale Svjetskog prvenstva.

Aktualna godina osim Olimpijskih igara u Rio De Janeiru (12 – 21. kolovoza) za Anu nudi velika potencijalna natjecanja kao što su Svjetsko dvoransko prvenstvo u Portlandu (21 – 24. ožujka) i Europsko prvenstvo u Amsterdamu (7 – 10. srpnja).
Uz poboljšane uvjete za trening i novi klub, optimizam je prisutan i očekuju se njezini novi kvalitetni rezultati koje će i dalje postizati u suradnji sa svojim dugogodišnjim trenerom, Eduardom Josipovićem.