Zagreb, Sljeme, 04.01.2015- gradonacelnik Milan Bandic u drustvu gradonacelnika Sarajeva Ivo Komsica, obisao je Sljeme i Crveni spust koji ce od utorka biti otvoren za gradjanstvo. Na slici Milan Bandic, Ivo Komsic Foto: Mario CUZIC/ZNA.HR

Besplatnim skijanjem za građane i u prisustvu gradonačelnika Milana Bandića, u utorak je u 19 sati otvoreno noćno skijanje na Sljemenu.

Iako je padala kiša, a temperature su se dizale i nekoliko stupnjeva iznad ništice, građani su objeručke prihvatili poklon Grada i nahrlili u golemom broju na obronke Zagreba što je posebno razveselilo gradonačelnika Bandića.

– Zadovoljan sam, ali bio bih još zadovoljniji da smo danas odradili drugi lauf Svjetskog kupa na Snježnoj kraljici. Nažalost, dogodilo se to što se dogodilo. Mi smo spremni, sinoć smo napravili inventuru, a već danas u 9 sati su Zagrepčanke i Zagrepčani skijali i danas Grad “časti” naše sugrađane besplatnim noćnim skijanjem – poručio je gradonačelnik pred okupljenim novinarima.

Unatoč nepovoljnoj prognozi, prema kojoj će na Sljemenu temperatura u nekoliko nadolazećih dana biti sedam ili osam stupnjeva iznad ništice, straha za skijaše nema.

– Vidjet ćete što znači tehnologija pravljenja snijega i što znače ovi sljemenski vukovi koji posljednjih mjeseci rade na Sljemenu – dodao je Bandić.

Skijališta će biti otvorena svakim danom od 9 do 16 sati, dok će noćno skijanje biti otvoreno svakog utorka i četvrtka od 19 do 22 sata.

– Očekujem veliku posjećenost. Sljeme je napravljeno za naše građane, odnosno da Zagrepčane i Zagrepčanke dopeljamo na Sljeme. To je prvobitna svrha ovog projekta na Sljemenu kojeg sam vizionarski postavio 2001. godine. Dogodio se i Svjetski kup, imali smo dvije godine sreće, dvije godine nismo – poručuje gradonačelnik.

Međutim, unatoč tome što je staza otvorena za građanstvo, grad Zagreb izgubio je utrku Svjetskog skijaškog kupa, a gubitak Snježne kraljice je financijski, ali i marketinški gubitak.

– Kada bi računali uskogrudno, mi smo uštedjeli milijun i dvjesto tisuća eura koliko Grad subvencionira Snježnu kraljicu, ali bi indirektno zaradili pet milijuna eura. Nažalost, ne može uvijek biti onako kako mi želimo, dogodilo se to što se dogodilo. Napravit ćemo sve da se to iduće godine ne ponovi – zaključio je Bandić.