Zagreb, 07.01.2015.- u glavnoj bazi Zimske sluzbe na Zitnjaku, u nazocnosti gradonacelnika Grada Zagreba Milana Bandica odrzana je sjednica Operativnog stozera Zimske sluzbe. Foto Mario CUZIC/ZNA.HR

Osim gradonačelnika Milana Bandića, koji je pohvalio rad Zimske službe, sjednici su prisustvovali predsjednica uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban, pročelnik Gradskog ureda za promet i voditelj operativnog stožera Zimske službe, Dinko Bilić, voditelj podružnice Zagrebačkih cesta Ante Todorić.

U srijedu rano ujutro, u glavnoj bazi Zimske službe na Žitnjaku, održana je sjednica Operativnog stožera Zimske službe, a gradonačelnik Milan Bandić zahvalio se svim djelatnicima Zimske službe, te svim podružnicima “za sve što su napravili u proteklih pet dana”.

– Hvala i građanima koji su očistili snijeg ispred svojih kuća, ali hvala i onima koji nisu. Nećemo kažnjavati nikoga jer od novaca od kazni nemamo ništa. Educirat ćemo građane toliko dok im to ne uđe u krv jer ne čiste oni zbog nas već zbog svoje ulice i sebe – poručio je Bandić.

No, pravne osobe i tvrtke koje snijeg ne očiste ispred svojih vrata dobit će račun od Zagrebačkog holdinga jer će se za to pobrinuti pripadnici Zimske službe.

– Trebate angažirati sve raspoložive nezaposlene osobe s burze i studente da se očiste sva parkirališna mjesta u Gradu i ulazi u bolnice, Domove zdravlja, škole i vrtiće – dodao je gradonačelnik.

Voditelj podružnice Zagrebačkih cesta, Ante Todorić izvijestio je prisutne o svemu što je Zimska služba do sada napravila, ali i najavio planove za budućnost.

– U proteklih nekoliko dana prometnice su svih dana bile u dobrom stanju i nije bilo većih poremećaja u prometu. Jutros smo već obavili čišćenje i sanaciju prometnica prvog rada, a sada nastavljamo s čišćenjem prometnica drugog reda. Tokom dana nastavit ćemo s čišćenjem i odvozom snijega – rekao je Todorić.

Dodao je da je Zimska služba do sada potrošila “između 9500 i 10 tisuća tona soli i oko pet tisuća tona sipine”, dok je voditelj operativnog stožera Zimske službe Dinko Bilić poručio kako “javni prijevoz funkcionira bez poteškoća i zastoja”.

Za kraj, gradonačelnik Bandić je pozvao sve nezaposlene i studente da se jave na besplatni telefon 072 500 400 i “zarade koju kunu čisteći snijeg”.