Zagreb, 02.06.2015.- Sjednica Gradske skupštine. Na slici Krešimir Kvaternik, Dejan Fièko i Marija Cvrlje. foto HINA/ ik

U Holding su stigle tužbe u kojem bivših četvero članova uprave da ih prime natrag u radni odnos.

Denis Nikola Kulišić je podnio samostalnu tužbu kojom traži da ga se vrati,  ako ne baš na mjesto člana uprave, a onda barem ” na drugo odgovarajuće radno mjesto u skladu sa njegovom stručnom spremom, znanjem i iskustvom.”

Dejan Fičko, Marija Cvrlje i Krešimir Kvaternik su podignuli zajedničku tužbu kojom traže da ih se vrati na mjesto članova uprave i da se raskid radnog odnosa presudi ništetnim.

Osim toga, sadržaj tužbi je istovjetan. Svo četvero traže da se odluka o raskidu njihovog radnog odnosa presudi nedopuštenom, nezakonitom i ništetnom. Traže zatim da sud utvrdi kako njihov radni odnos nije nikada ni prestao te da ih se na odgovarajuće radno mjesto vrati u roku osam dana.

Iako su prije izjavljivali kako žele samo otpremnine jer ne žele biti ničije marionete, sada su tužbama ipak zatražili svoje radno mjesto natrag.

Kako bi radili u društvu kojem skupštinu čine Slavko Kojić i Milan Bandić. Čije su marionete, kako su rekli, odbili biti.

Nakon svega par mjeseci na burzi ipak su se predomislili. Neki od njih su se i zaposlili u međuvremenu pa će biti zanimljivo ako sud utvrdi kako su njihovi otkazi zaista bili ništetni. Ipast će kako su radili dva posla odjednom što po ugovoru s Holdingom nisu smjeli.

A ima u cijeloj priči i pravničkih predomišljanja. Naime, zajedničku tužbu Fička, Crvrlje i Kvaternika zastupa isto odvjetničko društvo koje je Holdingu dalo pravno mišljenje kako su njihovi otkazi bili zakoniti.

U Zagrebačkom holdingu imaju rok od osam dana da na ove tužbe odgovore.