Tijekom Book Crossing noći u Centru za kulturu Trešnjevka održavat će se edukacija građana o načinu uključenja u ovaj pokret te kako unositi knjige na profil.

Već dvije godine u Centru za kulturu Trešnjevka djeluje dinamična BOOK CROSSING zona sa stotinama knjiga. CeKaTe je mjesto gdje se možete “učlaniti” u ovu jedinstvenu knjižnicu i besplatno nabaviti dobre knjige, ali i svoje otputiti u svijet knjigoljubaca.

Što je Book Crossing? Međunarodna akcija pokrenuta prije desetak godina a realizira se ostavljanjem knjiga na javnim mjestima s porukom – PROČITAJ ME!, koja jasno ukazuje da knjiga nije izgubljena nego je ostavljena s namjerom. Za početak dovoljno je odlučiti darovati knjigu te je označiti naljepnicom koja se može preuzeti s internetske stranice www.bookcrossing.com.

U naljepnicu upišete jedinstveni identifikacijski broj (BCID). Označenu knjigu bookcrosseri ostavljaju na javnim mjestima ili mjestima predviđenim za razmjenu kako bi je mogli pronaći drugi čitatelji. Nakon čitanja knjiga se prosljeđuje dalje i tako nastavlja lanac čitateljske razmjene. Do sada je u svijetu „oslobođeno” više od 15 milijuna knjiga.
(PR)