Ukupno 14 poslovnih prostora u vlasništvu države, jedan u Splitu i 13 u Zagrebu, mogle bi na korištenje dobiti organizacije civilnog društva radi provođenja projekata od interesa za opće dobro.

Prostore je oglasio Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), a rok za prijave je 12. veljače.

Splitski prostor nalazi se u Ulici Ruđera Boškovića, površine je 678 metara četvornih, mjesečna mu je najamnina 5. 152 kune.

Zagrebački prostori bitno su manje površine, pa im je i niža mjesečna naknada za korištenje. Najmanji je prostor u Zvonimirovoj (16 kvadrata, najamnina 80 kuna), najveći u Bunićevoj (166 kvadrata, 663 kuna najamnine). Uz dvije spomenute ulice, poslovni prostori u Zagrebu nalaze se u ulicama Antuna Šoljana (u naselju Špansko), Jurkovićevoj, Petrovoj, Preradovićevoj, Kralja Držislava i Novoj Vesi. Neki su prostori u roh bau izvedbi.

Poduži je popis osnovnih mjerila kojima moraju zadovoljiti organizacije koje se žele natjecati: najmanje dvogodišnje aktivno djelovanje, upis u odgovarajući registar, promicanje ustavnih vrednota, provedba programa i projekata od interesa za opće dobro, uredno i transparentno fnancijsko poslovanje….

Prijava za poslovni prostor podnosi se DUUDI-ju na Obascu prijave na javni natječaj i s priloženim dokazima o ispunjavanju kriterija u pisarnici ili preporučenom pošiljkom.

Pristigle prijave vrednovat će i sastaviti listu prvenstva Povjerenstvo za dodjelu nekretnina organizacijama civilnog društva. S odabranim ponuditeljima sklopit će se trogodišnji ugovori o korištenju.

Cjelovit tekst javnog natječaja s obrascem za prijavu objavljen je na mrežnim stranicama DUUDI-ja i Vladina Ureda za udruge.

(Hina) xum yln