Zagreb, 12.01.2016. - Sveèano otvorenje Koncertne dvorane Blagoja Berse Muzièke akademije Sveuèilišta u Zagrebu i sveèana sjednica u povodu Dana Muzièke akademije. Na fotografiji (L-D) Damir Boras, Milan Bandiæ, Dalibor Cikojeviæ, Vedran Mornar, Berislav Šipuš. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Povodom otvorenja Koncertne dvorane Blagoja Berse, velike središnje dvorane nove zgrade Muzičke akademije, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kratko je prokomentirao što misli o SDP-u nakon poraza na izborima, te treba li Zoran Milanović podnijeti ostavku.

– Nemojte to mene pitati, to pitajte njih. Ja im želim puno sreće, zdravlja i da prebrode to što trebaju prebroditi. I da budu dobra i konstruktivna opozicija jer bez kvalitetne vlasti nema kvalitetne opozicije. Mislim da su sada na štihu da budu izuzetno kvalitetna opozicija i da za četiri godine ravnopravno konkuriraju na izborima.

I ministar na odlasku, Vedran Mornar, prokomentirao je što čeka njegovog nasljednika u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

– Čeka ga uređeno ministarstvo. Ne mogu reći da smo apsolutno sve probleme riješili. Prekratko sam u tom ministarstvu, za riješiti sve probleme trebalo bi i više od jednog mandata, ali mislim da neće zateći neke velike probleme – kratko je odgovorio Mornar.