Policijski službenici službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, objavila je zagrebačka policija.

Policijski službenici su u petak, 8. siječnja, u Zagrebu, legitimirali 29-godišnjaka koji im je prilikom pregleda odjeće dragovoljno predao nekoliko grama marihuane i hašiša.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je drogu nabavljao od 30-godišnjaka s područja Svete Nedelje te su policijski službenici u nastavku kriminalističkog istraživanja uhitili 30-godišnjaka i pretragom njegovog stana u Svetoj Nedelji pronašli: 450.5 grama hašiša, 221.3 grama marihuane, 4.5 grama droge MDMA, 7 tableta XTC, 27 doza LSD droge i osam vaga za precizno mjerenje težine.

Sumnja se da je 30-godišnjak nabavljao veće količine navedenih vrsta droga koje je skrivao u svom stanu u Svetoj Nedelji te ih preprodavao na narko tržištu.
Vrijednost zaplijenjene droge cijeni se na oko 60.000 kuna.

Nakon kriminalističkog istraživanja 30-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.

Protiv 29-godišnjaka podnijet je optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog neovlaštenog posjedovanja droge.