Udruga Prostor rodne i medijske kulture K-zona uz partnerice na projektu BRID – Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju, Udrugu Zora i Lezbijsku organizaciju Rijeka “Lori” te suradnice na projektu udruge Zagreb Pride i Trans Aid poziva vas na prvu javnu aktivnost u sklopu projekta “LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu”.

Panel diskusija “LGBTI radnička prava i udruživanje” održat će se 21. siječnja 2016. na Fakultetu političkih znanosti (Lepušićeva 6) s početkom u 18h, dvorana A.

Cilj panela je razmotriti modele udruživanja u svrhu postizanja radničke ravnopravnosti LGBTI osoba a glavna će tema biti uloga sindikata u zaštiti radničkih prava LGBTI osoba, s posebnim naglaskom na pokretanje udruženih inicijativa za suzbijanje diskriminacije LGBTI osoba u različitim kontekstima djelovanja.

Na panelu će svoja iskustva, znanja i preporuke podijeliti Božica Žilić (Sindikat obrazovanja, medija i kulture Hrvatske, predsjednica ženske sekcije Saveza samostalnih sindikata Hrvatske), prof. dr. sc. Renato Matić (Hrvatski studiji), Nina Čolović (LGBT inicijativa Filozofskog fakulteta “AUT”) te Nikola Zdunić (Zagreb Pride) uz moderaciju Jelene Miloš (Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju).

Pozivamo predstavnike/ce medija da najave događaj na svojim web stranicama i u svojim informativnim emisijama, te da se pridruže panelu i popratnoj raspravi.

Projekt “LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu” financira Europska unija – Komponenta I IPA 2012 pretpristupnog programa – Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija, područje: Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava i sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
(PR)