Gost ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala, talijanska zvijezda Marco Masini, poslao je video poruku hrvatskoj publici u kojoj ističe kako se veseli nastupu u Zagrebu te susretu s domaćom glazbom i glazbenicima. Dvostrukom pobjedniku Sanrema ovo će biti prvi posjet Hrvatskoj, a u revijalnom dijelu Zagrebačkog festivala izvest će neke od svojih najvećih uspješnica.

Svoj prvi Sanremo osvojio je još 1990. s pjesmom „Disperato“, a pobjedom 2004. s pjesmom „L’uomo volante“ potvrđuje status jednog od najvećih glazbenih imena talijanske pop rock glazbe. Uz „L’uomo volante“, u Zagrebu će izvesti i „Ci vorebbe il mare“ veliki hit s njegovog debi albuma iz 1990. te „Che giorno è“ s kojom je nastupio na prošlogodišnjem izdanju Sanrema. „Drago mi je što ću imati priliku podijeliti svoje emocije s hrvatskom publikom, nadam se da će mi ona uzvratiti istom mjerom“, poručuje Masini čije je gostovanje u Zagrebu simbolični početak povezivanja „dvojice vršnjaka“, Sanrema i Zagrebačkog festivala.

63. izdanje Zagrebačkog festivala održat će se 22.1. u dvorani Kornati, uz izravan televizijski prijenos s početkom u 20 sati. Dvadeset izvođača predstavit će svoje aktualne hitove koji su već osvojili domaći radijski eter. Kao i posljednje dvije godine, publika za svoje favorite može glasati putem posebne smartphone aplikacije Zagrebačkog festivala dostupne svim korisnicima iOs i Android operativnih sustava.

Ulaznice po cijeni od 70 kuna dostupne su na svim prodajnim mjestima Eventima, a ostale novosti Zagrebačkog festivala pratite na službenim web i Facebook stranicama.
(PR)