SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula najavio je u nedjelju na svom facebook profilu kako na unutarstranačkim izborima namjerava podržati Zlatka Komadinu za predsjednika stranke te očekuje da Glavni odbor stranke raspravlja o rezultatima posljednjih parlamentarnih izbora koje je koalicija Hrvatska raste izgubila.

Njega  (Komadinu) prepoznajem kao čovjeka koji od početka dokazuje predanost socijaldemokratskim vrijednostima, afirmira politički vjerodostojan SDP, koji se zna suočiti i s vlastitim slabostima, ali koji na izborima itekako zna dobiti povjerenje građana, napisao je Picula na facebooku.
Picula je najavio da će se kandidirati za člana Predsjedništvu SDP-a.
“Zahvaljujem svima vama koji ste htjeli da se kandidiram za predsjednika SDP-a. Izuzetno cijenim vašu podršku! Ipak, želim vas obavijestiti kako se ovaj put neću kandidirati za mjesto predsjednika stranke. Razloga za ovakvu moju odluku ima više, ali glavni proizlazi iz procjene da, u postojećim okolnostima, najveći doprinos temeljitoj promjeni načina upravljanja strankom i afirmaciji socijaldemokratskih politika mogu dati kao dio novog vodstva SDP-a. Zbog toga ću istaknuti kandidaturu za mjesto u Predsjedništvu SDP-a”, najavio je Picula.
Naglasio je kako se već 25 godina zauzima za SDP čija je misija biti medij političkog djelovanja za sve koji žele pravednije, uravnoteženije, poduzetnije i tolerantnije hrvatsko društvo.
Picula je napomenuo kako će se idućeg tjedna održati sjednica Glavnog odbora SDP-a te dodao kako očekuje da će se na njoj raspravljati o rezultatima posljednjih parlamentarnih izbora koje je koalicija Hrvatska raste izgubila.