Daniel Daly, novopečeni hrvatski reprezentativac i član AK Agram, nastupio je na “Chevron Houston Marathon 2016” i ostvario sjajan rezultat.

Svoj prvi ovogodišnji marathon istrčao je za 2:21:27 što je samo za 2 minute i 27 sekundi sporije od aktualne norme za marathon na Olimpijskim igrama 2016. (2:19:00). Ujedno se radi o njegovom najboljem rezultatu ikad što se tiče nastupa na stazama na kojima se može ostvariti norma, a Houston se nalazi na toj listi.

Pobjednik ovog maratona je Gebo Burka (Etiopija) s vremenom 2:10:54 dok je Daniel istrčanim vremenom osvojio sveukupno 19. mjesto.

O kvaliteti rezultata dovoljno govori podatak da se radi o drugom najbržem rezultatu ovog tisućljeća (još nakon 2007. i Slavka Petrovića) te njime će zauzeti 7. mjesto na tablici svih vremena spomenute discipline.

Inače, ovaj 30-godišnjak je rođen u Limi (Peru), a hrvatske korijene ‘vuče’ po maminoj obitelji koja je iz Hrvatske i živi tamo. Samim time, posjedovanjem hrvatskog državljanstva ima pravo nastupa za Hrvatsku i hrvatski klub, a kako sam kaže, velika mu je želja nastupiti na Olimpijskim igrama ove godine pod hrvatskom zastavom.
(AK Agram)