Saulov sin, za Oscara nominirani film mađarskog redatelja Lászla Nemesa, ujedno i pobjednik 13. Zagreb Film Festivala, uskoro stiže u kina diljem Hrvatske! Jedan od naslova koji je nesumnjivo ostavio golemi trag u filmskoj 2015. godini još od svoje premijere u glavnom natjecateljskom programu Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu, gdje je nagrađen Grand Prixom, hrvatska će publika u moći gledati od četvrtka, 28. siječnja, kada kreće službena kino distribucija.

Debitantsko ostvarenje nekadašnjeg asistenta slavnog Béle Tarra, čiji je utjecaj vidljiv u zadivljujuće dugim kadrovima, ”izvanredan je, osuđujući pogled na zlo u Auschwitzu” (The Guardian), ”posve drugačiji od svih drugih filmova o holokaustu” (Indiewire).

Povodom početka hrvatske distribucije filma, kao i obilježavanja Dana sjećanja na žrtve holokausta (27. siječnja), u suradnji Francuskog instituta u Hrvatskoj, Multimedijalnog instituta i Zagreb Film Festivala, u utorak, 26. siječnja u 18 h u Medijateci Francuskog instituta (Preradovićeva 5, Zagreb) održat će se predavanje filmologa i filozofa Ophira Lévyja, pod nazivom Je li okončana rasprava o reprezentacijama holokausta na filmu: razmišljanja o Saulovom sinu.
(PR)