U četvrtak, 21. siječnja u MM centru na programu Kratkih slika možete pogledati klasike hrvatskog kratkometražnog filma kao i dojmljiva suvremena ostvarenja, od Vlade Kristla, Ante Babaje preko Ivana Ladislava Galete do Gorana Škofića, Josipa Žuvana, Darka Vidačkovića i Lale Raščić. Vođeni kriterijem naglašene kreativnosti i zaigranosti u filmskom postupku organizatori prikazuju 7 kratkometražnih filmova nastalih u rasponu od pedesetak godina.

Program počinje u 19:30, ulaz je besplatan, a više informacija potražite na www.sczg.unizg.hr ili na https://www.facebook.com/events/948000041959464/.

Animirani film Don Kihot (1961.) dobitnik glavne nagrade na jednom od najznačajnijih svjetskih festivala kratkometražnog filma u Obernhausenu, srušio je sve konvencije klasične animacije kroz priču o hrabrom vitezu koji se srcem i maštom bori protiv neprijatelja, baš kao što je to i činio i autor filma, Vlado Kristl, jedan je od velikana hrvatske avangarde i pionir Zagrebačke škole animiranog filma.

Stilizirani igrani film Pravda (1966.) Ante Babaje smatra se vrhuncem njegovog igrano-eksperimentalnog opusa, dok Ivan Ladislav Galeta, jedan od najznačajnijih europskih multimedijalnih umjetnika i dugogodišnji voditelj MM centra, u radu Ping-pong (1976-1978) eksperimentira s istraživanjem ljudske percepcije.

Od suvremenih ostvarenja bit će prikazani radovi: Pilot 01 (r. Goran Škofić), 17 stories (r. Lala Raščić), Fliper (r. Darko Vidačković) i Nebitno (r. Josip Žuvan).