Muškarac koji je žrtvi u njezinoj kući u zagrebačkoj Dubravi prije godinu i pol dana s ruke skinuo skupocijeni sat Rolex i udarcem u glavu razbio naočale za vid samo zato što mu nije htio posuditi sto eura optužen je zbog razbojništva i nanošenja teške ozljede.

Optuženi 26-godišnjak je, prema sumnjama Županijskog državnog odvjetništva, u svibnju 2014. pokucao na vrata kuće u Konjščinskoj ulici i zatražio od vlasnika da mu posudi sto eura, no vlasnik ga je odbio pa mu je okrivljenik zaprijetio da će mu sada naplatiti “onu vožnju kada ga je vozio”.

Vlasnik je potom pobjegao stepenicama prema prvom katu, ali ga je okrivljeni tu sustigao, srušio na pod i sjeo mu na trbuh, a zatim ga i snažno udarao stisnutim šakama po licu i glavi pri čemu mu je polomio dioptrijske naočale, vrijedne oko pet tisuća kuna.

Napadač je potom s žrtvine ruke skinuo muški ručni sat Rolex, vrijedan više od 86 tisuća kuna i pobjegao, dok je napadnuti muškarac završio u bolnici zbog teških ozlijeda po glavi i tijelu.

Mediji su nakoj napada tvrdili da je žrtva napada trgovac Sebastijan Č. kojega je u obiteljskoj kući u zagrebačkoj Dubravi pokrao i teško ozlijedio poznanik.

(Hina) xmvr yam