Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je u palači Dverce priredio tradicionalni novogodišnji prijam za članove Diplomatskog zbora te im zahvalio za iznimno uspješno suradnju u 2015. godini.

“U svoje osobno ime, u ime svih zaposlenika i institucija Grada Zagreba i svih Zagrepčana od srca zahvaljujem svima vama, vašim obiteljima, vašim matičnim državama za iznimno uspješno suradnju u protekloj 2015. godini”, poručio je gradonačelnik Bandić članovima Diplomatskog zbora na čelu s apostolskim nuncijem Alessandrom D’ Erricom. Zaželio im je puno uspjeha u diplomatskoj misiji, te njima i njihovim obiteljima ugodan život u Zagrebu.
Istaknuo je kako se zajedničkim radom nose sa svim izazovima – kako kroz projekte prijateljskih suradnji na kulturno-umjetničkim i gospodarskim poljima, tako i u ovo posljednje vrijeme s ekonomskim i socijalnim kriznim situacijama.
“U gradu Zagrebu svakodnevno se suočavamo s preprekama koje su pred nas stavljene, a koje uz pomoć naših sugrađana nastojimo složno i učinkovito rješavati. Trudimo se iz godine u godinu biti bolji u pružanju usluga svim stanovnicima Zagreba i tako stvarati povoljno i kvalitetno životno okruženje”, rekao je Bandić.
Dodao je kako su iznimno ponosni na uspjeh Zagreba koji je i u protekloj godini bio domaćin mnogim političkim, znanstvenim, kulturnim, sportskim i gospodarskim događanjima, a spomenuo je i veliki uspjeh Zagreba koji je, kako je rekao, “svojim jedinstvenim projektom bio sudionik svjetske izložbe EXPO 2015 u Milanu i istaknuo svoje sudjelovanje kao jedini grad među mnogim svjetskim velesilama”.
“Izniman turistički uspjeh u protekloj godini svakako je obilježio i naš pobjednički i veličanstveni događaj ‘Advent u Zagrebu’ koji je na najljepši mogući način zaokružio završetak 2015. godine i dao nam vjetar u leđa za nove ideje i projekte u 2016. godini”, poručio je Bandić.
“Kako početak nove kalendarske godine nosi nove izazove i uzbuđenja i stavlja pred nas nove zadatke i ciljeve, vođeni smo još jačom željom da uvijek budemo bolji, učinkovitiji i uspješniji! U tome ključnu ulogu ima i gospodarska diplomacija kojoj će grad Zagreb dati svoju podršku u projektima u tekućoj nam godini”, istaknuo je.
Dodao je kako žele nastaviti razvijati i graditi Zagreb otvoren prema Europi i svijetu, prihvaćati inovacije i razmjenu pozitivnih iskustava, ali isto tako zadržati one tradicionalne vrijednosti po kojima je grad prepoznatljiv.
“Poštovane ekscelencije i dragi prijatelji, vi koji također sudjelujete u životu grada Zagreba, svojim djelima i zaslugama upotpunjavate i dijelite sve naše domaće i međunarodne uspjehe, iskreno vam zahvaljujem i veselim se svakoj budućoj suradnji”, poručio je Bandić članovima Diplomatskog zbora.
Bandiću je u ime Diplomatskog i Konzularnog zbora te međunarodnih organizacija sa sjedištem u Zagrebu zahvalio apostolski nuncij Alessandro D’ Errico. Rekao je kako se zbog njegovih lijepih riječi doista osjećaju dijelom prekrasnog Zagreba unatoč kulturološkim i zemljopisnim razlikama u odnosu na njihove matične zemlje.
“S veseljem uzvraćamo sve Vaše novogodišnje čestitke, upućujemo ih predsjedniku i članovima Gradske skupštine, vašim suradnicima i svim građanima grada Zagreba. Svima želimo napredak, blagostanje, dobro zdravlje, konstruktivan rad, društveni sklad i mir”, poručio je.
Gradonačelniku Bandiću je rekao kako cijene njegove velike napore glede uljepšavanja i razvoja Zagreba, a posebno mu zahvaljuju na brizi za ljude koji žive u glavnom gradu Hrvatske. Zahvalio mu je što uvijek obraća veliku pozornost na potrebe diplomata i njihovih obitelji jer to bitno olakšava njihov rad.
Apostolski nuncij Alessandro D’ Errico zaželio je zagrebačkom gradonačelniku uspjeh u obavljanju njegove velike odgovornost, za dobro Zagreba i svih koji žive u njemu ili ga dolaze posjetiti. Zaželio je sretnu Novu godinu gradonačelniku Bandiću i njegovoj obitelji, gradskoj vlasti i svim građanima grada Zagreba. “Neka vas blagoslovi svemogući Bog i neka uvijek štiti Zagreb”, poručio je apostolski nuncij.

(Hina) xbma ysp