Izložba “I recommend Vodka”, na kojoj će se Paulina Jazvić predstaviti s ciklusom od dvadesetak slika velikog formata nastalih u posljednje dvije godine, otvara se u četvrtak u Kući za ljude i umjetnost Lauba.

“Autorica, poznata po kombinaciji tehnika i materijala, ovog je puta tematski i dalje ostala u domeni istraživanja svakodnevnice suvremenog društva, no fokus je stavljen samo na slikarstvo kao medij”, ističe se u najavi izložbe.

Umjetnica će svoj rad predstaviti i kroz razgovor s kustosicom Moranom Matković, koji će se održati na dan otvorenja.

Paulina Jazvić (1973.) diplomirala je Dizajn odjeće i tekstila na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, a 2001. je stekla diplomu na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, na smjeru grafika i u klasi profesora Šuteja.

Nagrađivana umjetnica dosad je izlagala na 70 skupnih i 35 samostalnih izložbi. Aktivna je članica je HDLU-a, a zaposlena je kao docentica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, na studiju Dizajna odjeće i tekstila, te kolegijima Kreiranje odjeće.

Njezina se izložba organizira u okviru serije samostalnih izložbi “Hrvatska umjetnost danas” koja predstavlja aktualnu domaću umjetničku produkciju, što je postao zaštitni znak Laube.

Dosad su na taj način predstavljeni radovi Zlatana Vehabovića, Lovre Artukovića, Ivane Franke, Kristiana Kožula, Kristine Lenard, Brune Pogačnika, Viktora Popovića, Marka Tadića, Alema Korkuta, tandema Žižić/Kožul i TARWUK.

Izložba “I recommend Vodka” u Laubi će se moći razgledati narednih mjesec dana.

(Hina) xagrb ydgk