Glavna izvršna direktorica Yahooa Marissa Mayer objavila je da je trudna i da očekuje blizanke, koje bi na svijet trebale doći u prosincu.

“Budući da je ovo jedinstveno vrijeme u transformaciji Yahooa, planiram ovoj trudnoći i porođaju pristupiti kao i sa svojim sinom prije tri godine, kada sam uzela samo malo slobodnog vremena i radila cijelo vrijeme”, objavila je Mayer na svojem blogu u utorak.

Mayer (40) je bila trudna kada je došla u Yahoo u srpnju 2012. i u rujnu te godine rodila je dječaka. Nakon porođaja radila je od kuće i na posao se vratila nakon samo dva tjedna.

Mayer je udana za start-up investitora Zacharyja Boguea od 2009. i prije nego što je došla na čelo Yahooa bila je potpredsjednica Googlea.

Mayer je 2013. omogućila novim majkama u tvrtki plaćeni rodiljni dopust od 16 tjedana, a očevima osam. Majke su prije toga imale pravo na osam tjedana plaćenog dopusta, dok očevi nisu imali tu mogućnost. No zabranila je rad od kuće, što je izazvalo velike kritike širom zemlje, kao i to što je pored svojeg ureda dala urediti sobu za čuvanje svojeg sina.

Njezino bogatstvo procjenjuje se na 380 milijuna dolara, po Forbesu.