Aleksandra Ljuba 2012. godine nepravomoćno je osuđena na uvjetnu kaznu od osam mjeseci zatvora u postupku koji se protiv nje vodio zbog poticanja Mije Vadžića, odgovornog za MUP-ova odmarališta, na zloporabu položaja. Naime, bivša glasnogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba optužena je da je omogućila prijateljici i njezinoj djeci da po povlaštenim uvjetima ljetuju u MUP-ovu odmaralištu u Dramlju, te je time državni proračun oštećen za 6.040 kuna. Ljuba je taj novac naknadno platila iz svojeg džepa, no presuda će ovih dana čini se biti pravomoćna, što znači da će Ljuba dobiti otkaz u MUP-u. Upravo to je i objavila na društvenoj mreži Facebook u statusu u kojem moli poznanike i prijatelje da joj pomognu naći novi posao.

Što je sve napisala Aleksandra Ljuba pročitajte u nastavku:

Moj najteži i najtužniji status od kada plovim ovim virtualnim vodama:
Ovih dana se opraštam sa 20 godina života truda i rada u MUP-u RH koji sam beskrajno voljela i obožavala i kojeg ustvari još uvijek volim.
Odlazim ne svojom voljom nego onako onako kako ni u snu nisam zamišljala da će se dogoditi.
No ljudima se događaju i ružne stvari u životu! Imam naznaka da postupak koji se gotovo pet godina vodi protiv mene neće završiti u moju korist. Posljedica toga je sigurni gubitak posla u Ministarstvu u kojem sam odrasla i kojem sam posvetila pola svog života.
Legalista sam i izvjesno je da ću morati zatvoriti vrata MUP-a i okrenut novu stranicu svog života. Potrudit ću se da to bude uzdignute glave, jer nisam učinila ništa sramotno. Ono zbog čega sam ovako strogo kažnjena teško mi je govoriti i prepričavati, a i nepotrebno je prošlost ne mogu promijeniti. S tim krimenom ustajem i liježem već puno godina. Živim neizvjesnost svaki dan. Kako ja, tako i meni najbliži ljudi. Moji prijatelji najbolji na svijetu i moja mama jedna i jedina I NEPONOVLJIVA. O njoj također puno znate-ona je majka hrabrost koja bije svoju bitku desetak godina još težu od moje i od koje sam vjerojatno naslijedila borbenost.
Pišem ovo u trenu kad sam doznala loše vijesti u šoku i nevjerici i u možda za mene najemotivnijem trenutku.
Teško je ogoliti se ovako kako ja sad to radim javno i bez ustezanja i to mi je bila doista zadnja opcija koju sam imala u svojoj glavi no stjerana sam u kut i više nemam izbora. Od nekuda moram krenuti. Pomagala sam drugima a sada sam na žalost u poziciji da tražim pomoć. Potreban mi je posao kako bih mogla nastaviti sa životom! Više nije u pitanju karijera nego gola egzistencija. Znate ono hrana, režije, krediti… Znate svi što znam raditi i koje su moje profesionalne kvalitete i vrline! Radit ću bilo što naravno samo da preživim ovo. Teško mi je i neugodno ali moram moliti dobre ljude da mi pomognu u pronalasku novog posla. Nemam muža niti bilo koga tko bi mi mogao priskočiti dok se nekako ne snađem za posao.
Ne trebam lajkove ni postove najmanje sažaljenje ni ništa što bi me još dodatno rastužilo ako me razumijete! Trebam konkretnu pomoć-trebam posao!
Dragi MUP-ovci sve Vas volim i hvala Vam na svemu lijepome što sam proživjela i doživjela u tom posebnom i predivnom svijetu! Ponosna sam što sam bila dio toga. Ne mogu se opraštati ponaosob -bilo bi mi prebolno.
Dragi novinari, hvala Vam za svu podršku kada mi je bilo teško. Između mene i Vas postojala je neka posebna kemija jer ste me razumjeli kad ni sama sebe nisam! Toliko ste puta Vi trebali mene, a sad ja trebam Vas! Pomozite mi i prenesite vijest da tražim posao!
Nadam se da ću sve ovo nekako preživjeti i da ću Vas sve ponovno što prije uveseljavati fotkicama i veselim statusima! Obično u svaku životnu situaciju nastojim ubaciti mrvicu humora…danas ne ide!
Nisam sigurna da li će moj glas u ovom politički važnom trenutku u kojem se nalazi naša država itko čuti no nemam nekog izbora nego pokušati kucati na sva vrata sada kada nemam egzistenciju. Jedna će se otvoriti vjerujem čvrsto u to.
Hvala Vam! Volim Vas puno!
Aleksandra