Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić čestitao je novom hrvatskom premijeru Tihomiru Oreškoviću preuzimanje dužnosti, a njemu i njegovu timu zaželio puno uspjeha u provedbi teške zadaće koju je preuzeo te hrabrost i odlučnost u provedbi reforma koje će Hrvatsku približiti društvu uspješnih europskih zemalja.

 “Iskreno Vam čestitam na imenovanju na funkciju predsjednika Vlade Republike Hrvatske”, stoji u čestitci zagrebačkoga gradonačelnika u kojoj naglašava kako premijeru Oreškoviću i njegovu timu želi puno uspjeha u provedbi teške zadaće koju je preuzeo te puno hrabrosti, odlučnosti i odgovornosti u provedbi reformi koje će nas još više približiti društvu uspješnih europskih zemalja.
 Bandić ističe kako je siguran da unatoč krizi u kojoj se Hrvatska već dugo nalazi, “zajednički, koristeći sve resurse, s puno rada, znanja i kompetencija možemo napraviti taj važan iskorak”.
 “Vaša je odgovornost najveća, a u Gradu Zagrebu uvijek ćete imati istinskoga partnera”, poručio je Bandić.
 Izrazio je uvjerenost da će suradnja Grada Zagreba i Vlade Republike Hrvatske na brojnim strateškim i zajedničkim projektima biti važan segment u promjeni trendova i stvaranju pretpostavki za razvoj i prosperitet Hrvatske, na zadovoljstvo svih građana.
 Jer, naglasio je Bandić, samo projekti, investicije i inovacije, ulijevaju nadu u uspjeh i u ispunjenje očekivanja hrvatske javnosti.
 Zagrebački gradonačelnik uputio je čestitke i prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku, potpredsjedniku Boži Petrovu, te ministrima i ministricama Vlade RH.