Nakon prve emisije u drugoj sezoni showa “The Voice – Najljepši glas Hrvatske”, Jacques je jedini mentor koji nije popunio nijedno mjesto u svojem timu. Iako nije bio ništa manje sjajan u uvjeravanju odabranih kandidata nego kolege mentori, nije mu pošlo za rukom osvojiti one s kojima je želio ući u nastavak natjecanja – dvoboje. Kao i Tony, Indira je, pak, za svoj tim odabrala troje, a Ivan dvoje kandidata.

Druga sezona showa otvorena je zajedničkim nastupom mentora koji su izveli poznati hit “Everybody needs somebody to love” u verziji sastava The Blues Brothers. U prvoj od pet emisija audicija svi su kandidati zaslužili pohvale mentora, ali samo su dvije kandidatkinje osvojile glasove svih mentora.

Čast da im se okrenu svi mentori imale su Tajana Belina i Monika Perić. Zahvaljujući izvedbi tradicionalne pjesme „His eye is on the sparrow“ Zagrepčanka Tajana Belina zaslužila je ovacije i prva je ove sezone mogla odabrati mentora. Oni su pak dali sve od sebe kako bi je pridobili za svoj tim, a Jacques je s njom I čak i zapjevao. Iako je s njim pohađala srednju glazbenu školu i već tada ju je fascinirao svojim glasom, odlukom je šokirala sve mentore, uvjerene da ju je upravo Jacques osvojio. Odabrala je biti dio Ivanova tima.

Nezaposlena vjeroučiteljica iz velike glazbeničke obitelji, Zagrepčanka Monika Perić, već 15 godina pjeva u zboru Allegro. Najviše se pronalazi u soulu i upravo je izvedbom pjesme „Respect“ Arethe Franklin oduševila sve mentore. Odabrala je biti u Tonyjevu timu jer ga je upoznala jednom prilgodom, a čak je i zapjevala na jednom njegovu koncertu, i to upravo pjesmu s kojom se i predstavila u showu The Voice.

Odličan nastup imala je i Zagrepčanka Maja Tošić kojoj se okrenulo troje mentora, Tony, Jacques i Indira. Izvela je pjesmu „Somebody to love“ sastava Jefferson Airplane i oduševila energijom i samouvjerenošću. Nakon pozitivnog šoka, Maja je odlučila da joj mentorica bude Indira.

Po dvoje mentora okrenulo se Edgaru Rupeni, Ani Dorotić Burmaz i Mirti Dautović. Riječanin sa splitskom adresom, Edgar Rupena, izvedbom pjesme „Granada“ Augustina Lare, u verziji Placida Dominga, oduševio je Jacquesa i Tonyja. Edgar se odlučio za Tonyjev tim.

Televizijska voditeljica iz Splita Ana Dorotić Burmaz, koja se pjevanjem bavi već 20 godina, na audiciji je izvela poznati jazz standard „Summertime“, u verziji Ette James. Okrenuli su joj se Indira i Jacques, a na kraju je Indiru odabrala za mentoricu.

Studentica menadžmenta iz Rešetara, Mirta Dautović izvela je pjesmu Adele „One and only“. U posljednjim sekundama istodobno su joj se okrenuli Ivan i Jacques. Mirta je za mentora odabrala Ivana.

Po jednog mentora svojim nastupima osvojili su Marko Domjan i Ivo Marinković. Marko Domjan izvanredni je student multimedije iz Varaždina i na audiciji se predstavio izvedbom velikog hita Johnnyja Casha „Folsom prison blues“, a njegovu ljubav prema glazbi i dobar glas prepoznala je mentorica Indira.

Sramežljivi Splićanin Ivo Marinković ima strah od nastupa, ali vjeruje da će ga uspjeti pobijediti. Na tome će sigurno raditi i s mentorom Tonyjem, koji mu se jedini okrenuo u posljednjim sekundama izvedbe pjesme „Crazy“ Gnarlsa Barkleya.

Nakon prve emisije Jacques je jedini mentor koji još nema natjecatelje u svojem timu.

Indira u timu ima troje natjecatelja. To su Marko Domjan, Ana Dorotić Burmaz i Maja Tošić.

Tonyjev tim čine troje natjecatelja – Edgar Rupena, Ivo Marinković i Monika Perić.

Dvije natjecateljice u Ivanovu timu su Tajana Belina i Mirta Dautović.

Mentori Jacques Houdek, Indira Levak, Tony Cetinski i Ivan Dečak tijekom audicija među 76 kandidata trebaju odabrati po 10 natjecatelja za svoj tim. Podsjetimo, u drugoj fazi showa – dvobojima – mentori će moći preuzeti po jednoga natjecatelja kojeg drugi mentori ne odaberu za nastavak natjecanja. I faza koja slijedi je novost – nokauti. U tom dijelu mentori odabiru po dvoje natjecatelja da pjevaju po jednu pjesmu I zatim odlučuju tko je bio bolji, te s kim nastavljaju natjecanje. I u ovoj fazi mogu preuzeti po jednoga natjecatelja kojeg u nokautu izbaci drugi mentor.