Klub zastupnika zagrebačkog SDP-a najoštrije osuđuje praksu nelegalnog zapošljavanja radnika Vodoopskrbe i odvodnje d.d. na radna mjesta za koja nemaju odgovarajuću stručnu spremu, stoji u priopćenju kojeg u nastavku donosimo u cijelosti:

Nalazom Gradskog kontrolnog ureda utvrđeno je da od 1046 zaposlenika njih čak 138, odnosno 14%, nema odgovarajuću stručnu spremu za radna mjesta na koja su raspoređeni.

Također, utvrđeno je da je na značajan broj rukovodećih pozicija raspoređeno više ljudi nego što je potrebno. S obzirom na obujam nepravilnosti utvrđenih u Vodoopskrbi i odvodnji očigledno je da nije riječ o izdvojenim slučajevima, nego o ustaljenoj praksi. Klub zastupnika SDP-a inzistira da se ispita koliko je takvih nepravilnosti u cijelom Zagrebačkom holdingu.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić izrazio je u utorak zabrinutost zbog ovog slučaja: „Neodgovorno je i štetno tako se ponašati s javnim poduzećima i javnim novcem. Sve nepravilnosti moraju se istražiti, a odgovorni sankcionirati. Ne smije biti privilegiranih, ista pravila moraju vrijediti za sve. Javnim novcem treba gospodariti odgovorno. Nažalost, građani su opet izvukli deblji kraj i platili račun. To je nedopustivo.”

Zagrebački SDP kontinuirano upozorava na nepravilnosti i netransparentnost u Holdingu te predlaže da se stvari počnu rješavati na sustavan i analitički način.

Slučaj je kratko komentirao i tajnik Gradske organizacije Dominik Etlinger:

“Holdingu je potrebno više transparentnosti, a manje rasipnosti. Zagrebu su potrebne promjene.”