Acro joga je vještina koja spaja mudrost joge, dinamiku akrobacije i terapeutske blagotvornosti masaže. Ona je također jednostavan i zabavan način koji nas kroz fizičku aktivnost uči kako razvijati međusobno povjerenje i osjećaj zajedništva.
Acro joga je bazirana na radu u paru i u praksi ne bira spol, dob ili fizičku sposobnost. Individualan pristup čini ovu vještinu pristupačnu svima, pa čak i djeci.

Na ovoj radionici upoznat ćete se s osnovama partner joge, acro joge te thai masaže, čije dobrobiti možete kasnije upotrijebiti u svakodnevnom životu i nastaviti prakticirati kod kuće sa svojom djecom i/ili partnerom kroz zabavna druženja. Naučit ćete što znači aktivno bazirati, letjeti ili „spottati” druge. Nazivi poput „ptica”, „stolica” ili „kit” dobit će sasvim novo značenje.

Dobrobiti vježbanja acro joge sa svojom djecom su mnogobrojne:
– razvijanje koordinacije tijela i pokreta
– razvijanje osjećaja ravnoteže i centriranosti tijela i uma
– razvijanje međusobnog povjerenja i osjećaja zajedništva
– razvijanje direktne, otvorene i nenasilne komunikacije
– zbližavanje u odnosu roditelj – dijete na zabavan i kreativan način
– održavanje zdravlja svoga tijela u duhu zajedništva i razigranosti
– savladavanje vlastitih ograničenja i strahova uz podršku osobe od povjerenja
– razvijanje svjesnosti o dahu

Radionica je namijenjena djeci od 3+ godine starosti i njihovim roditeljima, u trajanju od dva sata.

U prvom dijelu radionice uz zagrijavanje primjereno djeci učit ćemo lagane vježbe partner joge. Kroz vježbe acro joge bit ćete angažirani da sa svojom djecom na zabavan i kreativan način istražite zajedničke mogućnosti i granice u zanimljivim kombinacijama i pozicijama kroz fizički kontakt. U zadnjem dijelu radionice, nakon nekoliko igara, opustit ćemo svoje tijelo i iskusiti iscjeljujuće dobrobiti thai masaže.

Acro joga za djecu i roditelje vrijeme je obiteljskog zbližavanja kroz igru i fizički kontakt. Jednostavne upute i vježbe čine ovu radionicu prikladnom za početnike. Uvjerite se kako obiteljsko vježbanje acro joge može doprinijeti razvoju duha zajedništva i razigranosti u svakodnevnom životu!

Ova radionica nije namijenjena samo za roditelje s djecom, već i za druge starije ukućane, prijatelje, braću ili sestre, tete ili ujake, bake ili djedove i njihove mališane.

Mjesto održavanja: Studio Acrofunkers, Preradovićeva 29, Zagreb

Vrijeme radionice: subota 30.1.2016. od 16-18 sati

Donacija*: 100kn / 80 kn za rane prijave do 26.01.
*Odnosi se na 1 dijete u paru s 1 odraslom osobom.
Osigurano je jedno mjesto za roditelja i dijete slabijeg imovinskog stanja po donaciji prema mogućnostima uz uvjet da je roditelj nezaposlen.

Zbog ograničenog broja sudionika, prijave su obavezne!
Prijave i sva dodatna pitanja na: acrofunkers@gmail.com ili putem FB stranice: „Acrofunkers”.
Saznajte više o nama:
O NAMA
https://web.facebook.com/acrofunkers/

(drumtidam.info)