Tradicionalni vikend mačevanja u Zagrebu očekuje nas na i ove godine na XXXI. Memorijalu Vladimira Mažuranića, koji će se održati u subotu i nedjelju, 30. i 31. siječnja u Kutiji šibica.

Prvog dana Memorijala održat će se Svjetski kup u floretu za juniorke koji se boduje za svjetsku rang listu, dok su drugog dana Memorijala, u nedjelju 31. siječnja natjecanja u seniorskim kategorijama u disciplinama mač i floret.

Natjecanja će se održati u sportskoj dvorani Kutija šibica. Oba dana program počinje u 9 sati, a finalne borbe počet će u 18 sati.

Memorijal Vladimira Mažuranića je najstarija i tradicionalna zagrebačka sportska priredba koju svake godine Mačevalački savez Zagreba organizira u znak sjećanja na doajena zagrebačkog i hrvatskog mačevanja, dugogodišnjeg sportaša, olimpijca i trenera, Vladimira Mažuranića.

Slavno prezime ovog poznatog učitelja mačevanja Vladimira Mažuranića povezuje s prvim hrvatskim banom pučaninom, državnikom i pjesnikom Ivanom Mažuranićem, čiji je on izravni potomak. Osim po prezimenu Mažuranić je bio poznat i po rezultatima koje je ostvario, sudjelovao je i na Olimpijskim igrama u Berlinu 1936. godine, a mačevanje učio od poznatih učitelja, a jedan od njih je bio i dr.Franjo Bučar.

Ovaj međunarodni događaj u organizaciji je Hrvatskog mačevalačkog saveza i Mačevalačkog saveza Zagreba.

(Hina) xdl ydl