Vikend pred nama u Rijeci na Karnevalu obilježit će najslađa povorka maškarica na daleko, a istog se dana održava i niz drugih događanja – borda se uz samo more na Carnival Snowboard Sessionu, u Toweru se traži najbolji imitator na showu „Tvoja maska zvuči poznato“, pleše se i pjeva u Circolu, a u Ex port Deltu dolazi Prljavo kazalište. Nedjelja nije za odmor, već pravac Pehlin, gdje se održava jubilarni 25. Maškarani Pehin, 110. godina broji Gradska glazba Trsat koja isti dan održava svoj tradicionalni karnevalski koncert, a na Zametu i u Circolu ponovno plešu najmlađi. Veliko srce Riječkog karnevala ponovno ćemo pokazati na dobrovoljnom davanju krvi, a na konferenciji za medije predstavljen je i program Maškaranog maratona Radio Rijeke.

Malo finale Riječkog karnevala, Dječju karnevalsku povorku, najavila je Ines Boban Štiglić iz Turističke zajednice grada Rijeke. Od milja zvana „mala“ povorka, brojnošću sudionika neće biti tako mala jer će se ove subote 30. siječnja od 13 sati u centru Rijeke gledateljima pokazati preko 5.000 maškarica u 69 grupa. Prije početka povorke, na pozornici na Korzu prisutne će u svijet dječje mašte uvesti zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice te Prve riječke mažoretkinje. Kao i svake godine, uz Meštra Tonija i novu Kraljicu Riječkog karnevala Sandru Ložnik Videčak, povorku će predvoditi i ovogodišnji princ i princeza izabrani u Tower Centeru Rijeka – petogodišnji Thomas Velčić i jedanaestogodišnja Ema Sveško.

Za sve koje zanima tko je tko u povorci, duž trase će biti postavljene 4 pozornice s kojih će voditelji najavljivati grupe malih maškara – Ivana Bilen na Trgu Republike Hrvatske, Joso Krmpotić na Korzu, Ivica Nikolac na Jelačićevom trgu i Tommy DJ u Ex port Delti.

Svi gledatelji moći će se pridružiti maskiranoj masi i sami jer će ponovno duž centra grada biti postavljeni punktovi za oslikavanje lica, a oni koji iz nekog (opravdanog) razloga ostanu kući, Dječju karnevalsku povorku moći će pratiti putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri ili posredstvom tvrtke Multilink na službenim stranicama karnevala na adresi www.rijecki-karneval.hr ili YouTubeu. Ubrzo nakon prolaska povorke, snimka će biti postavljena na mrežne stranice Karnevala, za one koje žele utvrditi gradivo.