Drugi dan vladavine Princa Fašnika, Srake, Suca i Fiškala na 190. Samoborskom fašniku prošao je u znaku veselih i šarenih dječjih maski i tradicionalnom posjetom gostujućih maskiranih grupa iz Hvara, Ptuja i Međimurja.

Tijekom subotnjeg prijepodneva velikom pozornicom na Trgom fašničkih velikana defilirale su brojne maskirane dječje skupine. Uz pomoć Klauna Ludeka i Srake, predstavili su se i dječji zborovi Bim bam bom, Čarobni zvuci, grupe dječjih vrtića Maksimir i Smokvice, Plesnog kluba Point, ŠRD Ritam zona, plesnih studija Cro Dance i La Dance, Društva naša djeca iz Brestače, KUD-a Stjepan Šajanović iz Osekova te KUD-a Veseli Šokci iz Đakova, te zabavljači iz Udruge Razbibriga. Jubilarni 10. Srakotrk, u organizaciji OK Japetić, otrčalo je 300-tinjak maskiranih djevojčica i dječaka u četiri dobne kategorije, a sve pod budnim okom svojih roditelja. Svima su pripale prigodne nagrade i medalje.

fasnik_2016_subota_srakotrk_2

U popodnevnom dijelu programa predstavile su se gostujuće grupe – Karnevalska grupa svirača s otoka Hvara, Kurenti iz Ptuja i Udruga žena Palovčanke iz Međimurja. Održan je i izbor najbolje maskiranih grupa i pojedinaca, a najbolji su izborili ulaznicu za veliko finale zadnjeg dana Fašnika. U glazbenom dijelu svirali su bandovi Glasna tišina i Rockfeleri, a večer su svojim hitovima začinili Baruni.

fasnik_2016_subota_grupe_3

U nedjelju, 31. siječnja, jutarnji dio programa pripada nastupima maskiranih skupina samoborskih dječjih vrtića. Na pozornici od 10 sati nastupaju dječji zborovi Pikići i Samoborček, a povorka vrtića kreće u 11 sati. Nakon vrtića nastupa plesni klub Balans, a u 14 sati pjeva Minea. Poslijepodne u 15 sati je povorka mjesnih odbora – predstavljaju se Veliki i Mali Lipovec, Podgrađe, Domaslovec i Vrbovec. Od 17 sati svira bend 4 za 5, u 19 sati je izbor najboljih maski večeri, a od 20 sati sviraju Picksiebneri.