Na Svjetskom prvenstvu u veslanju u francuskom Aiguebeletteu braća Martin i Valent Sinković očekivano su izborili plasman u polufinale dvojca na pariće pobijedivši uvjerljivo u srijedu u svojoj četvrtfinalnoj skupini.

 Bio je to drugi izlazak na regatno polje i druga pobjeda braće Sinković u Francuskoj koji su nakon osvojenog prvog mjesta u kvalifikacijskoj utrci dominaciju u konkurenciji dvojaca dokazali i u četvrtfinalu u kojem su još jednom potvrdili da su spremni obraniti titulu svjetskih prvaka osvojenu prošle godine u Amsterdamu.

U prvoj četvrtfinalnoj utrci Martin i Valent su vodili od početka do kraja i s vremenom 6:18,48 uvjerljivo su osvojili prvo mjesto ispred čamaca Kube kojeg su pretekli za gotovo dvije sekunde te Azerbajdžana koji su također izborili plasman u polufinale.

Braća Sinković su već 14 mjeseci bez poraza. Osim pobjede na SP prošle godine u Amsterdamu, Sinkovići su pobijedili i na sve četiri regate Svjetskog kupa na kojima su nastupili, po dvije prošle i ove godine, a njihova je dominacija započela je upravo u Aiguebeletteu u francuskim Alpama u lipnju prošle godine

Utrke polufinala na rasporedu su u petak, 4. rujna, od 10.37 sati.