Varaždinska policija dovršila je istragu i pritvorskom nadzorniku predala osmoricu muškaraca koje tereti da su duže vrijeme prodavali razne vrste droga, a u njihovim prostorijama je uz zabranjene opijate pronađeno i oružje.

Riječ je o muškarcima u dobi od 19 do 57 godina koje policija osim za neovlaštenu proizvodnju i prometa drogama sumnjiči i za omogućavanja trošenja droga te nedozvoljeno posjedovanja, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

U pretrazi njihovih prostorija pronađeno je 100 grama amfetamina, nekoliko bočica metadona, 60 tableta Xanaxa, 102 tablete Suboxona, 60 kapsula Indotecaina, veće količine nepoznatih tekućina namijenjenih za pripremu droge, više mobilnih telefona, revolver, sedam komada trotilskih metaka, 10 ručnih bombi i devet detonatorskih kapisli.

“Također je pronađena plantaža sa zasađenih 27 stabljika biljke nalik na indijsku konoplju visine od 35 do 84 centimetara”, izvijestila je policija.

U službenom priopćenju stoji da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su “od veljače do rujna ove godine, kontinuirano, međusobno jedni drugima, kao i raznim konzumentima na području grada Varaždina prodavali razne vrste droga te im omogućavali trošenje droga u prostorijama stana 57-godišnjaka”.